Tidvis morsom

«Har du sett «Borat»?» Spørsmålet er et av de hyppigst stilte den siste måneden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: «Nei», har jeg svart. Etter å ha sett filmen slår det meg at jeg kunne svart ja. Jeg hadde jo lest om ham i alskens magasiner og sett utallige videosnutter av ham på YouTube og «Da Ali G Show». Videosnutter med nøyaktig de samme vitsene som figurerer i filmen, og med finurlige intervjuer som overgår dem filmen byr på. Så det er ikke morsomt? Jo da, tidvis skrattet jeg godt, men jeg har sett ham bedre gratis på nettet.

Siden 1998 har den britiske komikeren Sacha Baron Cohen ikledd seg diverse rollefigurer og intervjuet framtredende personligheter - Noam Chomsky, Jenna Jameson, Buzz Aldrin, Ralph Nader og Donald Trump, for å nevne et fåtall. Felles for alle er at de ikke aner at de blir intervjuet av en komiker.

«Målet med karakterene mine er å overbevise folkene jeg møter om at de nå skal intervjues av en som er totalt ignorant, arrogant og kunnskapsløs», har Cohen uttalt. Ikke spesielt grensesprengende komikk, men veldig gøy når det fungerer.

Humoren virker

Som figuren Borat framstiller han seg selv som en rasistisk, antisemittisk og kvinnefiendtlig kasakhstaner på jobb for kasakhstansk tv. Filmen introduseres med en slags kasakhstansk tv-intro og musikken lyder slik jeg innbiller meg den høres ut i nettopp Kasakhstan - den humoristiske tonen er satt fra første stund. Og den virker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer