Tigermelk på tanken

«Tigermelk» er Per Knutsens andre kriminalroman, og en virkelig fulltreffer i sjangeren. Her fungerer alt fra første til siste side.

Hovedpersonen Nils Mørk og hans dominerende mamma plukker opp en mutt guttunge i bilen på vei mot en sommeridyllisk småby. Gutten kaller seg Josse, og skal besøke en tante i byen. Men Josse blir med dem hjem for å overnatte på sofaen, for så å forsvinne sporløst i løpet av natta.

Nils har forlatt et mislykket studium og en svikefull guttekjæreste i Oslo, men mamma har ordnet sommerjobb i småbyens avis, Kilden.

Ruller

Første dag på jobben blir ikke noe særlig, men når han begynner å undersøke et mystisk forsvinningsnummer løsner det litt: En eldre mann er blitt borte fra leiligheten sin i Sjøhuskvartalet som snart skal rives. Ved hjelp av forskjellige bekjentskaper snoker Nils til seg nok opplysninger til å pirre redaktørens nysgjerrighet, og saken begynner å rulle.

Kløkt

Per Knutsen turnerer sin kriminalhistorie med stor kløkt. Den er både morsom og alvorlig, personene lever virkelig og forfatteren er dreven til å skrive dialog som flyter godt. Handlingen utvikler seg, uventede ting skjer til stadighet og ingenting er så opplagt som det ser ut til ved første øyekast.

Dette er naturligvis grep man forventer å finne i enhver kriminalroman, men langt fra opplever hver gang. I så måte har Per Knutsen levert en bortimot klassisk krim, hvor du får det du forventer i fullt monn.