Tiggere bør heller selge sex

Det ville være mer konsekvent å forby å gi almisser.

ABSURD:  Det er altså lov å selge sex, men ikke å tigge. Man er da lovlydig dersom man spør om penger mot seksuelle tjenester, men ikke hvis man bare spør om penger, skriver Solli Sal.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
ABSURD: Det er altså lov å selge sex, men ikke å tigge. Man er da lovlydig dersom man spør om penger mot seksuelle tjenester, men ikke hvis man bare spør om penger, skriver Solli Sal. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen går nå inn for å forby tigging. Trengende skal ikke lenger få lov å spørre sine medmennesker om de kan avse noen småkroner. Denne politikken skammer jeg meg over. Regjeringen har allerede fått fortjent kritikk. Men forbudet har andre, mer absurde sider.

Jeg jobber med prostitusjonspolitikk, og det er nærliggende å sammenlikne disse sakene. I 2009 innførte datidens regjering et forbud mot sexkjøp. Prostitusjon var uønsket, men man ville ikke kriminalisere selgeren fordi man anså denne som i en sårbar posisjon. I stedet ble kjøperen kriminalisert. En annen del av begrunnelsen er at prostitusjon anses som en aktivitet organisert av nettverk man vil til livs, ettersom de angivelig er nært knyttet menneskehandel.

En markant andel tiggere i Norge er østeuropeere, spesielt rom. Rom er gjerne organiserte på forskjellige måter gjennom slekt og bekjente. Med en arbeidsfordeling som iblant blir problematisk, for eksempel når måten barn hjelper til på, befinner seg i grenseland til arbeid. Og en del tiggere selger faktisk sex. Mistanke om menneskehandel er heller ikke uvanlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer