TikTok snur:

TikTok-skandale: - Helt feilslått

Innlegg fra blant andre homofile og overvektige fikk mindre rekkevidde på det sosiale mediet fordi de kunne skape trakassering.

SNUR: Personer med autisme, Downs syndrom og «deformering i ansiktet» er blant dem som ble rammet av algoritmen. Nå snur TikTok. Foto: Reuters / Dado Ruvic / NTB scanpix
SNUR: Personer med autisme, Downs syndrom og «deformering i ansiktet» er blant dem som ble rammet av algoritmen. Nå snur TikTok. Foto: Reuters / Dado Ruvic / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Personer som ble klassifisert som «mottakelige for trakassering eller netthets, basert på deres fysiske eller mentale tilstand» fikk rekkevidden på innlegg innskrenket, skriver den tyske bloggen for digitale rettigheter, NetzPolitik. De viser til lekkede dokumenter fra videodelingstjenesten TikTok.

Homofile og overvektige var blant brukerne som TikTok sine algoritmer ga restriksjoner, slik at andre brukere på det sosiale nettverket ikke skulle se hva de la ut, heter det i rapporten.

- Feilslått taktikk

Silje Sirnes Winje er innholdsprodusent i Nordic Screens, og selv en ivrig TikTok-bruker. Hun mener det er flott at selskapet bak appen ønsker å skape et trygt rom for brukerne.

- Men å innskrenke rekkevidden på innlegg fra «annerledes» profiler er etter min mening en helt feilslått taktikk. Da er jo appen selv med på å trakassere sine brukere, skriver hun i en mail til Dagbladet.

Hun er positiv til at appen nå har fjernet den omstridte algoritmen.

- Etter hva jeg har forstått har TikTok ryddet opp, fjernet denne metoden og erstattet algoritmen med et mer nyansert program for hvordan bekjempe mobbing i appen. Det er jo bra, men jeg skulle likevel ønske at de var åpne om hvordan algoritmen nå slår ut og hvilke metoder de har tatt i bruk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer