Til å dø av

Har man skakk nok humor, blir Bondevik-Jespersen-konflikten bare morsommere. Som alvor holder ikke debatten minstemål.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KJELL MAGNE BONDEVIK ER SÅR PÅ Otto Jespersen fordi Jespersen tar ham humoristisk. Otto Jespersen er sår på statsministeren fordi statsministeren tar ham på alvor. Begge bruker sitt verktøy på den andre. Begge misliker sterkt å bli kløpet av den andres tang.

Og når noen så anonymt bidrar med drapstrusler, er det vanskelig å vite hvordan det skal tas: Er det forsøksvis og ubehjelpelig humoristisk ment? En manns humor har jo allerede vist seg å være en annen manns alvor. Eller er dette alvor? Så finnes det kanskje likevel ting som er for alvorlige til å spøke med. Drapstrusler, for eksempel. Selv om de er rettet mot en komiker.

TORSDAG FULGTE 1 270 000 seere Otto Jespersens sluttmonolog. Statsministerens utfall mot programmet skaffet TV2 300000 nye seere. Kanskje tjener Bondevik på sin hjemmebane på å peke ut Otto Jespersen som hovedfiende. Det er vel enklere enn Hagen. For en observatør minner det mer om da Muhammad Ali på tampen møtte en fribryter til kamp i Japan: De skulle liksom slåss, men fant ikke helt ut av hvordan.

SVEIPER MAN BORT INDIGNASJONSSKUMMET, står noe klart: Otto Jespersen har full ytringsfrihet om vår statsminister, selv om ikke alle synes han er morsom. Retten til ytringsfrihet har han faktisk fordi ikke alle synes det er morsomt. Og Bondevik har full rett til å ta igjen, selv om ikke alle synes det er klokt. Både ytringer og motytringer er noe som bør berømmes i et land med offentlig konfliktvegring. Framelsker vi konfliktene, vil vi kanskje en gang til og med lære å diskutere sakene i stedet for om den ene eller andre burde ha sagt det han sa. Uansett bør det få være en menneskerett å ikke oppføre seg skikkelig også.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer