Til å få nakkesleng av

En humorpinlig affære i seks deler i slekt med «The Office».

TV-SERIE: Steinar Sagen er denne serien i seks deler som starter i kveld. Hans framtid som skuespiller innenfor «neck-com» ser lysende ut. Hans rolletolkning som reklamemannen Jan Erik Hovden er av ypperste pinlighetsgrad, riktignok et par divisjoner unna gjengen i «The Office». Men, til å være en liksomdokumentarserie - tuftet på de samme kontorprinsipper - er dette verdt et innskudd i latterbanken. Det vil si, den latteren som riktignok gjemmer seg bak en viss rødmethet. For «Fremtiden kommer bakfra» er spekket med ydmykende situasjonskomikk.

Guru-Jensen

De fleste av oss har flere ganger opplevd typer som Hovden. Han er en kvikkas av en tilnærmet gladkristen person på lykkepiller som titt og ofte påtreffes i arbeidslivet, i selskapslivet uten sosiale frekvenser eller i form av et eller annet seminar/kurs der en svinedyr motivator/coach er leid inn.Seriens snev av originalitet ligger i valget av hvem som skal motiveres, de med nakkesleng. Hovden er en slags Ingebrigt Steen Jensen-guru for dem med krage. Hovden framstår også som et enmanns consultingfirma som bygger sitt arbeid på kvikkheter hentet ut fra nyliberalismens årsbok:«Whiplash er funky!»Manus er det reneste nonsens, men det er godt nedtegnet vrøvl med burleske innslag, velplasserte blødmer og bøtter av naivistisk ironi.

Ikke uthenging

Så gjenstår det å se om «Fremtiden kommer bakfra» vil skape reaksjoner hos dem som har vært utsatt for ulykker og må gå med krage og smerter. Det skulle ikke være noen grunn til å stille opp hos Viggo Johansen. Motivasjonen for serien ligger et helt annet sted enn å henge ut nakkeslengerne.