Til alle som blir igjen i 2018

Vi lover å ikke glemme dere.

MINNES MED VEMOD: Thorvald Stoltenberg - en av de mange vi ikke hadde råd til å miste i 2018. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
MINNES MED VEMOD: Thorvald Stoltenberg - en av de mange vi ikke hadde råd til å miste i 2018. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HVOR MANGE kommende stjerner som er blitt født i året som gikk, vet ingen. Men mange kjente og kjære mennesker blir ikke med inn i 2019. Vi må klare oss uten fantastiske musikere som Tony Joe White, Otis Rush og Eddy Clearwater. Matt «Guitar» Murphy har forlatt oss, det samme gjelder Aretha Franklin og Lill-Babs. Dessuten Norges rockekonge anno 1959, Roald Stensby, hans svenske kollega Jerry Williams og dansken Kim Larsen. La oss håpe de kan spille sammen på de evige konsertscener, gjerne sammen med den polske trompeteren Tomazs Stanko, den franske sangeren Charles Aznavous og Norges trofaste sanger fra folkedypet, Håkon Banken.

FORFATTERLAUGET ER også godt representert. Bjørg Vik har skrevet sin siste novelle, Jon Michelet har skrudd korken på blekkhuset, og tett innpå jul forsvant Klaus Hagerup. Vi kommer til å savne Jan Jakob Tønseth, Olav Angell, Margit Sandemo, Gordon Hølmebakk, Tor Fretheim, Walid Al-Kabaisi og Cindy Haug. Og fra det store utland: Philip Roth, Tom Wolfe, V.S. Naipaul, Ursula K. Le Guin, Nicanor Parra, Neil Simon, Harlan Ellison og Arto Paasilinna. Dessuten tegneseriekunstnerne Stan Lee og Mort Walker. Og Pushwagner!

NORSKE RETTSSALER skal aldri mer høre stemmene til Tor Erling Staff og Harald Stabell. Stjernehimmelen må greie seg uten Stephen Hawking, verdens restauranter får aldri mer besøk av Anthony Bourdain, Tore Torell har trukket sin siste kanin ut av hatten og Skule Waksvik har forvandlet sin siste elg til skulptur. Milos Forman, Nicolas Roeg og Vittorio Taviani kommer ikke med flere filmer, og Jahn Otto Johansen har spist sitt siste fiskemåltid.

SKUESPILLERE? Vi vil savne Minken Fosheim, Per Teodor Haugen, Merete Skavlan, Rolf Sand og Rolf Arly Lund. Sosialantropologen Arne Martin Klausen er borte, den koselige karen som drev studier i Dagbladet-miljøet på 1980-tallet. Kanskje sitter de samlet, hele gjengen. Og spiser et måltid, tilberedt med den største hengivenhet av Ingrid Espelid Hovig. Er de heldige, sitter Torvald Stoltenberg midt i blant dem, og sprer rundt seg med visdom og erfaring.

Skrive til oss? Send innlegg her

Tekstlengde:

  • Kronikk: 5000 tegn
  • Hovedinnlegg: 3600 tegn
  • Underinnlegg: 2800 tegn

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer