Til alters i juni

Prins Edward og Sophie Rhys-Jones' «lille familiebryllup» skal holdes 19. juni. Gjestelista vil bare inkludere 1000 av parets nærmeste venner og familiemedlemmer.

Det var avisen The Sun, som var først ute med nyheten om parets forlovelse for knappe 14 dager siden, som i dag kunne fortelle at datoen for bryllupet endelig var satt. Buckingham Palace har ikke villet bekrefte opplysningene, men The Sun er vanligvis svært godt informert om hva som skjer i de kongelige sirkler.

Valfart

Hele den britiske kongefamilien skal ha blitt informert om at Edward og Sophie har reservert St. Georges-kapellet på Windsor Castle 19. juni.

Seremonien vil bli overvært av 500 gjester. Ytterligere 500 vil bli invitert til mottakelsen som også skal holdes på Windsor Castle, i St. George's Grand Hall.

Den pensjonerte offiseren som stod bak organiseringen av prinsesse Dianas begravelse har fått i oppdrag å sørge for at den store dagen går av stabelen uten problemer.

Kommer Harald?

Invitasjonene vil bli sendt ut i løpet av de nærmeste ukene, fremdeles ifølge The Sun. Gjestelisten er ikke blitt offentliggjort, men The Sun skriver at det vil bli den største samlingen av Europas kongelige siden dronning Elizabeth og prins Philips gullbryllup i 1997. Da var både kong Harald, dronning Sonja og prinsesse Märtha Louise tilstede.

(NTB)

JUNIBRYLLUP: Dronning Elizabeths yngste sønn, Edward, kysser sin kommende brud, Sophie Rhys-Jones på forlovelsesdagen 6. januar. Bryllupet finner sted på Windsor Castle 19. juni, vet avisa The Sun å fortelle.