Til å fortape seg i

Retorikken rundt presentasjonen av Vanessa Bairds refuserte maleri til utsmykkingen i departementsbygget R6 er klar: «To Everything There is a Season» er et hovedverk i norsk kunst. Nå kan du gå på Kunstnernes Hus og dømme selv.

ANMELDT: Maleriet «To Everything There is a Season» av Vanessa Baird på Kunstnernes Hus. Publikum på bildet: Kristin Kranstad og Joe Siri Ekgren.
ANMELDT: Maleriet «To Everything There is a Season» av Vanessa Baird på Kunstnernes Hus. Publikum på bildet: Kristin Kranstad og Joe Siri Ekgren. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vanessa Baird har de siste par- tre årene tilbragt dagene i knestående, med pensler og økologisk maling, arbeidende på tre motiver på tilsammen nærmere 150 kvadratmeter eternittplater liggende utover gulvet i en kjeller i Møllergata 19. Den klassisistiske bygningen er i dag en del av Regjeringskvartalet og har for anledningen huset Bairds atelier, men den har også en mørk historie som gestapofengsel og torturkammer under krigen. Møllergata 19 ble liksom de fleste andre bygg i dette området skadet under 22. juli-terroren - klokka i tårnet stoppet endog av bomben mot Høyblokka, og ble stående på symbolsk vis på litt over tre i månedsvis, som et taust vitne om de mange tragediene den dagen.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer