Til barnas beste

Mens regjeringen utreder enda en utredning, vil flere og flere barn forsvinne.

BARNS VERN: «Arbeidsminister Anniken Huitfeldt har uttalt at forskjellsbehandlingen av asylbarn over og under 15 år, skyldes regjeringens manglende prioriteringer til barnevern på statsbudsjettet. Dette strider med barnekonvensjonens artikkel to, som gjelder barns vern mot diskriminering», skriver kronikkforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
BARNS VERN: «Arbeidsminister Anniken Huitfeldt har uttalt at forskjellsbehandlingen av asylbarn over og under 15 år, skyldes regjeringens manglende prioriteringer til barnevern på statsbudsjettet. Dette strider med barnekonvensjonens artikkel to, som gjelder barns vern mot diskriminering», skriver kronikkforfatteren. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I debatten om asylbarna kritiseres Frp for å være noen uhyrer som skal straffe uskyldige barn ved å sperre dem inne. Klassisk retorikk fra Ap, et vettskremt parti, som føler seg truet av sin egen mangel på handlekraft. Det er ikke til å stikke under en stol at Ap ikke har løftet en finger for å hindre forsvinningen av nærmere 237 barn. Barn som regjeringen og staten har omsorgsansvar for.

Ap hevder at Frp bryter konvensjoner ved å foreslå lukkede asylmottak. Deres tolkninger virker overflatiske, lite gjennomtenkte og overhodet ikke basert på fakta. Slik Ap uttaler seg skulle man nesten tro at Frp's plan er å sende alle asylbarn til Ullersmo fengsel. Dette er absurd, og selvsagt ikke tilfellet. Ap bør begynne å sjekke fakta, før de trekker feilaktige konklusjoner.

Når det gjelder fakta, finnes det nok av grunnlag til å hevde at den sittende regjeringen bryter barnekonvensjonen på flere punkter. Dette har direktøren i Bufetat riktignok allerede påpekt. Etter barnekonvensjonen artikkel én er mennesker under 18 år å anse som barn, med mindre myndighetsalderen er lavere etter nasjonal lov. Som alle vet er myndighetsalderen i Norge 18 år. Likevel har regjeringen bestemt at asylbarn mellom 15 og 18 år ikke skal behandles som barn. Det er ikke tilfeldig at samtlige 64 asylbarn som forsvant i fjor var i denne aldersgruppen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer