Til «Cæsar» med fransk stil

TV2 fyller seersuksessen «Hotel Cæsar» med nye fjes etter lønnsbråket i fjor. I vinter kan du se Pascale Nielsen som overklassedame i «Hotel Cæsar». På Agder Teater får du se henne som Anne Frank.

Etter harde lønnsforhandlinger i fjor vår forsvant en rekke unge skuespillere hodestups ut av hotellet. Nå etterfylles staben. Blant annet med norsk-franske Pascale Nielsen.

Da hun var liten jente flyttet Pascale sammen med sin norske mor og franske far til Toulouse i Frankrike. Moren lærte datteren norsk og i dag priser Pascale seg lykkelig over at hun har holdt språket ved like.

For to år siden flyttet skuespillerutdannede Pascale tilbake til Oslo. Det første tv-oppdraget var å lure Turid Birkeland trill rundt. Seinere har hun spilt i tv-såpen «De syv søstre» og hatt oppdrag for Centralteatret og Det Norske Teatret.

Såpeforviklinger

Da «Hotel Cæsar» trengte en kvinne som kunne spille overklassedame med stil og verdighet, fikk Pascale jobben. 2. februar ser du henne som Mercedes i såpeserien. Debuten har vært holdt hemmelig, men i bladet Henne - som utkommer i dag - portretteres den norsk-franske skuespilleren.

I TV2-serien har Hennings mor og Åges kone Mercedes vært ukjent for seerne fram til nå. Men så fikk Mercedes altså fått nok av sitt Brasil-opphold, og en dag dukker hun uventet opp i hotellresepsjonen, og det blir såpeforviklinger i fleng.

Anne Frank

Men akkurat nå er det Agder Teaters oppsetning av «Anne Frank» som opptar Pascale mest.

- Jeg har flyttet til Kristiansand for en periode og synes det er veldig, veldig spennende å få spille en så kjent person som Anne Frank. Jeg må nok jobbe ekstra mye med språket, innrømmer Nielsen.

Stor ære

Premieren blir 3. mars.

Teatergruppen er blant annet invitert av den israelske ambassaden i Norge for å vise deler av stykket under en tilstelning i Konserthuset i Oslo.

- En stor ære, sier Pascale, som stortrives i sitt nye hjemland.

UVENTET: Såpeforviklingene står i kø når Åges kone Mercedes uventet dukker opp.