Til Danmark for å bli stjerne

KØBENHAVN (Dagbladet): Whitney Houston og Eivind «Rattiti» har betydd mest for det nye norske pop-håpet Christina Undhjem. Etter utallige forsøk på å få kontrakt i Norge emigrerte hun til Danmark. Nå kommer soloplata.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Dette har jeg drømt om hele livet. Drømmen min er selvsagt å bli verdensstjerne, sier Christina til Dagbladet.

- Hva har Eivind «Rattiti» Løberg betydd for deg?

- Mye - og da mener jeg veldig mye. Han har vært mitt musikalske forbilde, sier Christina og smiler bredt - og vakkert.

Broren

Den nå 35 år gamle Løberg, som på 70-tallet herjet rundt som barnestjerne, er nemlig halvbror til Christina - og det var han som fikk henne til å satse på musikken. Mens Whitney Houston sto på maks volum på jenterommet og en ellevill Christina sto og sang for full hals foran speilet, kom broder'n for fullt inn med sin mangslungne musikalske erfaring og oppnevnte seg selv som sangpedagog. Med Løberg kom også Chacka Khan, Anita Baker og Jennifer Holliday inn i Christinas musikalske liv.

I dag er det ingen som trekker i tvil hennes sangtalent.

Løberg har også en del av æren for å ha skremt Christina til Danmark. Her gikk hun på Den Rytmiske Musikkskole, og her møtte hun to danske drenger som hun noe seinere dannet gruppen «You Know Who» med. Med sin første og siste plate solgte bandet 50000 i Danmark.

- Men det var klart fra første dag at jeg skulle satse solo. De to er produsentene på plata mi. Vi er i studio hver dag - og den ene av guttene er jeg attpåtil kjæreste med. Så det er ingen sure miner ...

Aqua-manager

I sommer har hun jobbet i studio i New York med sin nye plate, som bare heter «Christina». Den kommer ut den 7. oktober i Danmark. Utgivelsesdato i Norge er foreløpig ikke bestemt.

- Jeg har fått enorm respons på skiva, og jeg er veldig spent. Denne gang skal jeg greie det. Målet i første omgang er å slå igjennom i Skandinavia, ikke minst i Norge, fortsetter Christina.

- Ingen ambisjoner om å matche din venninne Lene Nystrøm, altså?

- Jo da, det er ikke ambisjonene det står på, men det er langt fram dit, sier hun, stolt over hva Aqua har fått til. Hun deler manager John Aagaard med det dansk/norske bandet.

<B>NORSK POP-HÅP:</B> Christina Undhjem fra Røros kommer snart med sin soloplate &#171;Christina&#187;.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer