Til dere unge: Ikke la dere lure av IS

Ha respekt og lojalitet til land som har åpnet dører for deg og din familie.

TIL UNGE MUSLIMER I VESTEN: Islam står for fred, rettferdighet, menneskelig likeverd og respekt for alle trossamfunn og mennesker, skriver den kuwaitiske journalisten og programlederen Abdelfattah Aldarbi i en hilsen til muslimske ungdommer. Her legger parisere ned blomster rett ved konsertstedet Bataclan søndag morgen. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / NTB SCANPIX
TIL UNGE MUSLIMER I VESTEN: Islam står for fred, rettferdighet, menneskelig likeverd og respekt for alle trossamfunn og mennesker, skriver den kuwaitiske journalisten og programlederen Abdelfattah Aldarbi i en hilsen til muslimske ungdommer. Her legger parisere ned blomster rett ved konsertstedet Bataclan søndag morgen. Foto: MIGUEL MEDINA / AFP / NTB SCANPIXVis mer
Meninger

Et råd til alle muslimske ungdommer som bor i den vestlige delen av verden: når dere opplever et sinne innenfra og har lyst til å ta igjen, husk historien om gutten som torturerte en katt og endte opp i helvete på grunn av denne handlingen.

Gud godtar ikke vold og tortur mot sine skapninger. Så ikke la dere lure av IS, som hevder at de gjør det de gjør under guds vilje for å få flere med på deres onde vei. Et råd til mennesker i vesten, ikke la terroraksjoner gjennomført av mennesker som ikke kjenner til menneskelige verdier gå utover andre mennesker, bare på grunnlaget at de tilhører samme religion/etnisk bakgrunn.

IS er ei terrorgruppe som utfører umenneskelig handlinger for å nå sine mål. Disse handlingene tar de aller fleste muslimer avstand fra, og handlingene hører ikke hjemme i islam. Islam står for fred, rettferdighet, menneskelig likeverd og respekt for alle trossamfunn og mennesker.

Ha respekt og lojalitet til land som har åpnet dører for deg og din familie, gitt deg et hjem, arbeid, trygghet og mulighet til utdanning. La oss alle ha respekt for verden og alle trossamfunn og mennesker som eksisterer i den.

Bare slik kan vi leve i fred og harmoni. Lenge leve menneskeheten overalt på vår planet, og la oss alle avvise terrorisme i alle sine former, istedenfor nasjonaliteter og religioner.

APPELL: Den kuwaitiske journalisten og programlederen Abdelfattah Aldarb henvender seg til musilimske ungdommer i vesten gjennom Dagbladet. Foto: Privat
APPELL: Den kuwaitiske journalisten og programlederen Abdelfattah Aldarb henvender seg til musilimske ungdommer i vesten gjennom Dagbladet. Foto: Privat Vis mer
Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.