TV: Melodi Grand Prix på NRK

Til finalen med sexy show

Fire nye utfordrere og et sikkert kort i delfinale nummer to.

SPILLER PÅ SEX: Raylee gikk videre til finalen i årets Melodi Grand Prix med et sexy show og låten «Hero». Video: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

TV: I fem delfinaler og en «siste sjanse»-sending skal NRK presentere - og seerne plukke ut - de seks artistene som slår følge med de tolv forhåndskvalifiserte artistene som skal få sjansen i den nasjonale Grand Prix-finalen lørdag 20. februar. I delfinale nummer to ble ett forhåndskvalifisert bidrag og fire «utfordrere» presentert fra H3 Arena på Fornebu rett utenfor Oslo. Raylee gikk videre til finalen 20. februar.

Til sammen 26 sanger deltar i år, og det er det høyeste antallet i konkurransens historie. Vinneren av en gullduell i kveld gikk videre til finalen. Vi anmeldte som vanlig låt for låt.

Til finalen med sexy show

Ketil Stokkan: «My Life Is OK» (Ketil Stokkan)

Her snakker vi Grand Prix-veteran! «Hele Norges Romeo», med tolvteplass i den internasjonale 1986-finalen, gjør et nytt framstøt i Grand Prix - 31 år etter at han kom på delt sisteplass med «Brandenburger Tor». Ketil (64) er først og fremst bluesrocker, men det er dempet i denne soulinspirerte låten med blåsere. Stilen og hans «no way» gir assosiasjoner til Amy Winehouses bastante «no, no, no» i «Rehab» - uten sammenlikning for øvrig - men låten går litt for mye i samme hakket. Tre dansere lager litt show, uten faktisk å spille på saksofonene sine, men hovedpersonen er i overkant stiv på scenen. Om du går videre må du slippe deg litt mer løs, Ketil!

Til finalen med sexy show

Daniel Owen: «Psycho» (Daniel Elmrhari, Paria Ahmadzade, Marius Hongve, Henrik Høven, Patrick Brizard, Jørgen Troøyen og Leif Inge Fosen)

Oslo-gutten Daniel Johansen Elmrhari (21) vant «Norske talenter» på TV 2 som elleveåring, og ti år seinere prøver han seg i Grand Prix. Han ga ut sin første låt i 2015, og R&B er sjangeren. Men – dette blir for spinkelt og rørete, særlig i starten.

Fyren kan virkelig bevege seg, men låten finner aldri flyten. Han treffer heller ikke tonen hele veien. Kanskje kommer dansen i vegen? Den unge mannen trenger bedre låtmateriale om han skal hevde seg. Foreløpig har han hørt for mye på sine amerikanske forbilder, og jeg skulle ønske han kunne brifet med litt mer særpreg når han først viser seg fram. Og -den hyppige bruken av ordet psycho gjør meg litt…psycho. Likevel holdt det til plass i gullduellen.

Til finalen med sexy show

Raylee: «Hero» (Andreas Stone Johansson, Anderz Wrethov, Laurell Barker, Thomas Stengaard og Frazer Mac)

Raylee Charlotte Kristiansen (23), hun med den lange fletta i fjorårets Grand Prix, nådde finalen med «Wild» uten å vinne. Blir hun kveldens «helt» med denne elektronika-inspirerte låten?

På scenen viser hun at hun er superklar for en finale med et show som oser av sex. «Regndansen» blir kanskje i overkant tacky. Det blir i overkant masete sangmessig også, og heller ikke Raylees vokal treffer hele veien. Samtidig har låten en slags «Grand Prix-kvalitet» over seg.

Til finalen med sexy show

Maria Solheim: «Nordlyset» (Andreas Gjone, Camilla North, Elsbeth Rehder, Torgeir Ryssevik og Maria Solheim)

Her snakker vi kontrast! Her er vi virkelig tilbake i det jordnære. Det nordnorske.

Maria fra Vesterålen, som fylte 39 år tirsdag, er en veteran innen norsk visepop. Etter to Spellemann-nominasjoner som soloartist fikk hun prisen sammen med Silje Sirnes Winje for barneplata «Bråkebøttebaluba» i 2019. «Nordlyset» er en låt du bare blir glad i umiddelbart, men det er ikke sikkert det betyr at den vil hevde seg i en internasjonal finale. Men glem det akkurat nå, det er ikke ofte du får servert låter på et så høyt nivå i Grand Prix-sammenheng. Og det takker vi for - og krysser fingrene. Om hun går videre er det en seier for sangen og den gode teksten!

Til finalen med sexy show

Stavangerkameratene: «Barndomsgater» (Tommy Fredvang, Lars Horn Lavik, Robin Sharma og Glenn Lyse – forhåndskvalifisert)

Alle de fire vokalistene i Stavangerkameratene har deltatt i realityprogrammer som «Idol», «X Factor», «Stjernekamp» og «The Voice». Som kvartett (onde tunger vil kalle det boyband) har de gitt ut to album og passert 50 millioner strømminger på Spotify.

I Grand Prix stiller de med en sang som musikalsk er veldig lik det de ellers presenterer, hvis vi ser bort fra felespillet. Det blir gjerne sånn med fire stemmer som synger harmonier. Men det er en fin tekst dynket i nostalgi, dette - og på dialekt. Første skoledag og barndommens gater har de fleste et forhold til, og kameratene forsvarer absolutt plassen de har fått utdelt i finalen. Og det skal de ha, disse fire siddisene trenger ingen dansere som skal stjele oppmerksomheten fra sangen. Stort sett rent, og ganske uangripelig - uten å være spesielt spennende.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer