Til foreldre som vurderer Steinerskolen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIT AT dere leser i informasjonsheftet dere får utdelt ved første kontakt med en steinerskole ikke forteller alt. Jeg påstår ikke at Steinerskolene lyver, men la dere ikke forføre av den myke fasaden. Det er altfor få som har satt seg inn i det livssynet som er grunnlaget for steinerpedagogikken.

 Vit at det ikke er gjort noen vesentlige endringer i læreplanen siden den første skolen ble startet for snart hundre år siden. I følge Rudolf Steiner selv har Steinerskolene den eneste rette pedagogikken for det 21. århundre.

 Vit at barna deres blir elever på en skole der iallefall noen av lærerne ikke har tatt avstand fra Rudolf Steiners ideer om rase og kultur. I 2000 slo en nederlandsk kommisjon fast at Rudolf Steiners bøker og foredrag inneholder påstander som trenger tolkning dersom de ikke skal forstås som rasistiske. Steinerskolene har ingen felles nasjonal eller internasjonal holdning til dette. Jeg har selv vært vitne til at en av mine kollegaer har forklart at «mulattbarn alltid har lærervansker». Og Rudolf Steiner selv sa for eksempel at negere» ikke kunne ha utbytte av høyere utdanning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer