Til gjensidig nytte

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Jonas Gahr Støre. Den norske Amerika kommer til å sende en delegasjon til Norge i løpet av de aller nærmeste dagene, og den vil bestå av hva du kanskje vil kalle nye norskamerikanere. Du vil oppleve dem som elskverdige, høflige og kunnskapsrike, de vil møte deg med verdighet. De bærer alle på omfattende kunnskaper om det norske samfunnet, tilegnet gjennom både utdannelse og reiser. Og i likhet med deg finner de sin slektsbakgrunn i Norge.

Delegasjonen kunne hatt en annen sammensetning, den kunne bestått av folk som tidligere visepresident Walter Mondale, guvernør i Minnesota Tim Pawlenty og presidenten ved University of Minnesota Robert H. Bruininks. De var villige til å reise, de har besøkt Norge og kjenner landet, og de har respekt for hva dere står for og hva dere får til.

Men du kjenner allerede til dem og deres budskap, derfor ønsker vi at du skal møte andre personer som får ting til å skje i forholdet mellom Norge og USA. De har en solid erfaring angående gjensidige fordeler som oppstår ved utveksling av utdannelsestilbud så vel som utvikling av forretningsmessige relasjoner. Disse vil møte representanter på Stortinget og folk i mediene, og der vil de legge ut om sine erfaringer og fortelle hvordan det gode forholdet og det fruktbare arbeidet kan utvikles videre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer