Til helvete med demokratiet

OPPTØYENE I EGYPT: Jeg vil ha landet mitt tilbake.

FANGET PÅ HOTELLET: Helt siden 25. januar har kronikkforfatteren ufrivillig blitt sittende fast på et av de store hotellene i Kairo på grunn av opptøyene i Egypt. Han er knust over konfliktene som utspiller seg, støtter presidenten i landet og fordømmer demonstrantene og Det muslimske brorskapet.
Foto: Reuters/Scanpix
FANGET PÅ HOTELLET: Helt siden 25. januar har kronikkforfatteren ufrivillig blitt sittende fast på et av de store hotellene i Kairo på grunn av opptøyene i Egypt. Han er knust over konfliktene som utspiller seg, støtter presidenten i landet og fordømmer demonstrantene og Det muslimske brorskapet. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er 3. februar 2011. 18. etasje på Hilton Ramses, rom 1807. Dag ti i nedtellingen til det store smellet.

Jeg hadde aldri trodd jeg skulle se min nasjon kidnappet av landsmenn med hjelp fra mine fiender.

Jeg har aldri trodd noe særlig på konspirasjonsteorier, men dette får meg til å føle meg som Jim Carrey i «The Truman Show».

Å skrive ned tankene hjelper mot det intense presset jeg kjenner, følelsene som er så uorganiserte og dominert av sinne og fortvilelse. Å skrive er i hvert fall bedre enn å ty til vold, eller kaste seg på et fly og rømme.

EN ORGANISERT MILITS, intellektuelles nettverking og naive borgere med gode intensjoner går i fellen og krever umiddelbart demokrati. Dermed er kaoset i gang. Og et sivilisert land med 7000 års historie står midt i krisen.

Og nå skrives de internasjonale medieløgnene av reportere som har storyen klar før de lander på Kairos flyplass.

Al-Arabiya, CNN, BBC, Al Jazeera og Euronews setter scenen for det siste kapittelet på Veien til Demokratiet, den samme veien de staket ut for Afghanistan, Irak og Tunisia. Den lange og brokete veien som leder til kaos og endeløse blodbad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer