Til himmels med D.D.E.-aksjene

TRONDHEIM (Dagbladet): Det lønner seg å ha aksjer i D.D.E.-selskapet Buy Buy Records AS. For hvileåret 1997 ble det utbetalt like mye i aksjeutbytte som for toppåret 1996.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

546000 kroner ble fordelt på selskapets tolv aksjonærer både for 1996 og 1997, til tross for at fjorårets overskudd ikke ble på mer enn 176000 kroner etter skatt.

- Det er tatt ut mer i utbytte enn hva selskapet hadde i overskudd fordi egenkapitalen er så stor, sier styreleder Håkon Romuld i Buy Buy Records AS. Pr. 31. desember 1997 hadde selskapet en egenkapital på nesten 2,8 millioner kroner.

Egenkapitalandelen, som er et mål på selskapets soliditet, utgjør 74 prosent av den samlede kapitalen.

- Det er jo sinnssykt bra, sier Håkon Romuld til Dagbladet.

Skattetoppen

I 1996 solgte D.D.E. rundt 250000 plater, og Buy Buy Records ble den bedriften som betalte tredje mest i skatt til Namsos.

- Vi havner ikke på skattetoppen for 1997, på grunn av at det ikke ble gitt ut noen plate. Det blir mer et normalår, men resultatet er absolutt brukbart, sier Romuld.

Overskuddet før skatt ble i 1997 på 237000 kroner mot 4,5 millioner i året før. - Hvordan ser så tallene ut i inneværende år, med ny D.D.E.-plate til salgs i butikkene?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer