Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Til Israel med UFO

PARIS/OSLO (Dagbladet): Den franske EuroSong-artisten Nayah har nær tilknytning til en UFO-sekt som tror at verden vil bli invadert av fremmede vesener, som skal lande i Israel. Raël-sekten har vært i politiets søkelys for pedofili, narkotika og prostitusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette kan nekte Sylvie «Nayah» Mestre innreise til Israel og den internasjonale finalen. Nayah hevder at hun ikke lenger tilhører sekten Ralienes. Men mye tyder likevel på at hun har nær tilknytning til den. Hun er sammen med Gérard-Jean Dupeux, som er nestleder i sekten. Nayah er også observert tidligere i år sammen med kjæresten på et av de faste møtestedene til sekten, skriver bladet Eclaireur.

UFO til Israel

Mens den israelske og kjønnsopererte Dana var den store mediemagneten under fjorårets Melodi Grand Prix i Birmingham, kan Nayah bli artisten som fanger oppmerksomheten i Jerusalem. Eksmannen hennes, Jean Parraga, er en av lederne i Ralienes, etter grunnleggeren Raël. Da de var sammen, ble han arrestert for prostitusjon og narkotikaomsetning. Nayah skal ikke være innblandet i dette.

- Sekten er også mistenkt for pedofili. På Nayahs debutalbum på 80-tallet, produsert av eksmannen Parraga, forsterkes dette ved bilder av små barn, sier journalist Joël Mettay, som lenge har gransket Raël-sekten og Sylvie Mestre.

Ralienes tror at verden vil bli erobret av fremmede vesener, som skal lande i Israel i år 2025. Israel ønsker ikke å være vertsland for romvesenene, og dermed har Raël kastet en bibelsk forbannelse over landet.

Nektes innreise?

Israel er lite glad for henvendelser fra new age- og dommedagssekter. Dermed kan Nayah være persona non grata, og bli nektet innreise til Israel.

- Jeg er tilhører ikke sekten nå lenger, sa hun allerde for tre år siden til Joël Mettay i avisa L'Indepandant i byen Perpignan.

- Hun saksøker meg og krever 500 000 franc for min journalistiske undersøkelse av henne og sekten, sier Joël Mettay. Han hevder at hun fremdeles er et sentral sektmedlen.

Redselen for at Nayah ikke skal få innreise til Israel, har ført til at den franke GP-delegasjonen har en reserveløsning - helt uoffisielt, selvsagt. En av de kvinnelige koristene skal i såfall overta Nayahs plass.

Bløffer på alderen

Det blir også hevdet Nayah vant den franske Grand Prix-finalen under mystiske omstendigheter. Den ukjente artisten, som tidligere har gitt ut en cd-hyllest til Ralienes, skal ha fått hjelp av sekten til å vinne. Sektmedlemmene skal ha manipulert stemmegivingen, bløa ved massiv telefoninnringing.

Joël Mettay har også avslørt enda en bløff om Nayah. Hun hevder å være 31 år, men det avviser journalisten.

- Hun er ikke 31, men 41 år, sier Mettay.

I følge Dagbladets gjennomgang av GP-låtene, er den franske «Je veux donner ma voix» den desidert dårligste. Låta fikk - som den eneste - terningkast 1. Nayah sang like elegant og sexy som Boris Jeltsin beveger seg.