Til kamp for fellesskapet

Cathrine Sandnes er ny Manifest-sjef. Hun vil lage en «skikkelig fet» velferdsstat.

FELLESSKAP: Cathrine Sandnes tar over både Manifest Forlag og Manifest Analyse. Om hun blir noen politisk brannslukker, gjenstår å se.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
FELLESSKAP: Cathrine Sandnes tar over både Manifest Forlag og Manifest Analyse. Om hun blir noen politisk brannslukker, gjenstår å se. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Fellesskapet i Norge er blitt helt uthult. Det har blitt mye mer akseptert at det skal være så store forskjeller på folk, sier Cathrine Sandnes.

Fredag kveld ble det klart at hun tar over roret i Manifest Forlag og Analyse, venstresidas tankesmie.

- Er det egentlig så farlig med litt mindre fellesskap, da? Vi har jo så mye av det.

- Fellesskapet er viktig for at du og jeg kan leve frie liv. Fra vugge til grav så er det ikke lengre like sikkert at samfunnet er der for oss i fremtiden, svarer Sandnes.

Naboens luksusMed føttene godt plantet til venstre for Arbeiderpartiet skal Sandnes og Manifest altså gjøre Norge litt rødere. At nordmenn i dag ser ut til å tolerere naboens luksushytte og splitter nye sportsbil bedre enn for førti år siden, er en av grunnene til at Sandnes tar jobben.

- Jeg blir motivert av at folk nå aksepterer så store, og stadig større, forskjeller på seg selv og på naboen. At mange tenker at slik er det bare, og slik det skal være, var en av grunnene til at jeg ville dette.

I den nye jobben blir hun for første gang eldstemann rundt lunsjbordet, omringet av kreative rødstrømper på den riktige sida av tredvetallet. Kanskje er det derfor Sandnes er spesielt opptatt av hva slags alderdom som venter oss alle.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer