Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Til kinokrig mot Moræus Hanssen

IMAX-høvding Terje Kristiansen bygger ti nye kinosaler på Aker Brygge. Han spår Oslo Kinematografer en snarlig død når salene settes i drift om tre år, og ber kinosjef Ingeborg Moræus Hanssen studere pensjonsordningen sin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er mange gamle keiserdømmer som dessverre måtte stoppes med makt. Jeg har overhodet ingen dårlig samvittighet for dette angrepet på Oslo Kinematografer. De er proteksjonistiske og selvopptatte. Ingen orker å samarbeide med dem, og derfor trenger de kjeft. Når de ikke hører på kjeft, skal de få krig. Oslo trenger sårt konkurranse på kinomarkedet, sier Kristiansen.

Trojansk hest

Ifølge Kristiansen er det gjort prognoser som antyder at det vil komme mellom 800000 og en million besøkende i året til det nye kinokomplekset. Aker Brygge-kinoene kan altså komme til å ta imot en tredjedel av Oslos totale kinomarked på tre millioner besøkende.

- Vi er en trojansk hest for Moræus Hanssen og Oslo Kinematografer. De vil ikke tåle en slik belastning. De ligger på grensa til å klare seg nå, men dette vil knekke dem.

Kristiansen mener Moræus Hanssen og co. ikke er sitt ansvar bevisst som Kino-Norges viktigste enkeltaktør.

- Filmenes skjebne i Oslo er avgjørende for dens videre suksess i resten av landet. Oslo-kinoene viser en utrolig arroganse overfor dette ansvaret, sier Terje Kristiansen.

Ingeborg Moræus Hanssen vil ikke kommentere krigserklæringen.

- Jeg har ment nok i det siste, sier hun til Dagbladet.

KRIGSHØVDING: Terje Kristiansen vil bygge en flerkinosal på Aker Brygge, som skal ta rotta på Oslo Kinemategrafer.