Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Til LA for å jobbe med stjerne-produsent

Norsk band satser hardt.

(Dagbladet.no): 20. juni drar bergensbandet Major Parkinson til Los Angeles for å spille inn debutskiva.

Til tross for at innspillingen er selvfinansiert, er det ikke nødvendigvis et veldig lite budsjett bandet opererer med.

Major Parkinson har nemlig booket tid i Radio Star Studios, der stjerneprodusent Sylvia Massey sitter bak spakene.

- Hun er en produsent vi har hatt sansen for lenge. Først sendte vi en mail bare for å se hva som skjedde. Vi fikk respons dagen etterpå, der hun fortalte at vi var hennes nye favorittband, sier bassist Eivind Gammersvik.

At Major Parkinson er favorittbandet har hun for øvrig gjentatt på bandets MySpace-side.

Massey har arbeidet med internasjonale størrelser som Tool og System of a Down, men også andre norske navn som Seigmen og Animal Alpha.

Bandet skal være i USA i seks uker, og regner med å bruke brorparten av tida i studio.

-Turen er ikke direkte billig, og vi har tatt opp banklån for å finansiere det hele. Heldigvis er vi heldige med dollarkursen, forteller Gammersvik.

Bassisten opplyser at Major Parkinson - som har eksistert siden 2003 - nå satser steinhardt for å få den riktige platekontrakten.

TIL USA: Major Parkinson har valgt å fleske til med innspillingen av debutalbumet. Foto: KRISTIAN MONSEN, FESTIVALFOTO.NO
TIL USA: Major Parkinson har valgt å fleske til med innspillingen av debutalbumet. Foto: KRISTIAN MONSEN, FESTIVALFOTO.NO Vis mer

- Det er viktig for oss å eie det vi lager i første omgang. Så får vi se om det blir en avtale med et plateselskap, eller om vi kun ønsker oss en distribusjonsavtale, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media