UBESKJEDNE STJERNER: The Hives inntok Parkenfestivalen i Bodø i kveld. Bandet var som vanlig svært selvsikre før kveldens konsert. Foto: OLLE FREJD
UBESKJEDNE STJERNER: The Hives inntok Parkenfestivalen i Bodø i kveld. Bandet var som vanlig svært selvsikre før kveldens konsert. Foto: OLLE FREJDVis mer

«Til og med lyden av føttene våre låter helt fantastisk»

The Hives lot ikke bodøvinden blåse bort selvtilliten.

BODØ (Dagbladet):I kveld headlinet garasjerockerne i The Hives Parkenfestivalen i Bodø.

Og de selvsikre svenskene er ikke kjente for sin forsiktige framtoning verken privat eller på scenen.

- Hvis folkene her ikke har sett oss før, kommer de til å få seg en overraskelse. Så enkelt er det, sier vokalist Howlin' Pelle Almquist til Dagbladet i forkant av konserten.

- Verdens beste band
At Pharell Williams og hans N.E.R.D. står på scenen før dem, er ingen bekymring for bandet med egosentriske albumtitler som «Tyrannosaurus Hives» og «Your New Favourite Band» i diskografien.

- Vi gjør bare som vi alltid gjør; er verdens beste band, skyter trommis Chris Dangerous triumferende inn.

- Hva er det som er så fantastisk med The Hives, da?

- La meg reversere det spørsmålet. Hva er det som ikke er fantastisk med The Hives? Ingenting, repliserer Howlin' Pelle.

Fotinnspilling
På det forrige albumet til supergruppa The Raconteurs, et av overskuddsprosjektene til Jack White, ville White ha The Hives til å spille inn «lyden av føtter som går» på en av låtene hans.

Og slik ble det.

På en av låtene på «Consolers of the Lonely» er lydbildet krydret med Howlin' Pelle Almquists tramping.

- Der ser du, til og med lyden av føttene våre låter helt fantastisk bra.

Venner av Nord-Norge
Sist gang de svenske garasjerockerne i The Hives tok turen over Svinesund, var det også med et nordnorsk destinasjonspunkt.

Den gang var det Buktafestivalen og Tromsø som var innprenta i GPS'en.

Og det er ikke noe sammentreff, ifølge Howlin' Pelle.

- Vi er glade i Nord-Norge. Vi bor midt inni byen, så det er greit å komme seg ut til fjell og sjø en gang i blant. Nå har vi en helgs Norges-turné, i morgen går turen til Drammen, forteller vokalisten, som også har feriert i Geiranger i sommer.

I tillegg til The Hives og N.E.R.D., står også Röyksopp og Manic Street Preachers på scenen i Rensåsparken i Bodø i løpet av helga.