Til Oslo i container

Se eksklusiv trailer fra Marius Holsts nye film «Blodsbånd».

(Dagbladet.no): 2. mars er det premiereklart for Marius Holsts nye film «Blodsbånd».

I filmen møter du den albansk-makedonske gutten Mirush som legger ut på den lange reisen fra Kosovo til Oslo for å møte faren - som viser seg å ha alvorlig trøbbel med den albanske mafiaen.

- Andre konsekvenser

Holst er velkjent med far/sønn-konflikter, også hans «Ti kniver i hjertet» spiller på dette temaet. Denne gangen er imidlertid spenningsnivået økt noen hakk, noe du kan se i traileren øverst i saken.

- Jeg ville ikke lage en film om en sønn som har en mor og en far som sliter med tidsklemma, eller om et barn som må reise mellom Trondheim og Oslo for å besøke mamma og pappa. I settingen på Balkan er det en annen kultur som spiller inn, og ting får helt andre konsekvenser, sa Holst til Dagbladet.no da han presenterte filmen på Blått lerret forrige måned.

Filmen har vært spilt inn både i Norge og på Balkan. Holst understreker at dette ikke er en politisk film, men under innspillingen fikk han likevel merke politiske forskjeller:

- Menneskene som bor der har vært utrolig gjestfrie, men har samtidig en skepsis til oss. Mange hadde et dårlig inntrykk av FN, og de føler seg tråkket på av det internasjonale samfunnet som har styrt over Balkan.

Større fallhøyde

Filmen tar opp store spørsmål, og regissøren etterlyser flere norske filmer med større fallhøyde:

- Vi er litt blyge, det er ikke mange norske filmer som tar opp de virkelig store spørsmålene, filmer med stor fallhøyde som spiller på emosjoner. Jeg liker også Seinfeld, og de små dagligdagse tingene, det er ikke det. men jeg liker best å lage film om de store spørsmålene. Spørsmålet i denne filmen er ikke om hovedpersonene blir venner, det er om de overlever.

NY FILM: Regissør Marius Holst er aktuell med «Blodsbånd».