Til Oslo i container

Se eksklusiv trailer fra Marius Holsts nye film «Blodsbånd».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): 2. mars er det premiereklart for Marius Holsts nye film «Blodsbånd».

I filmen møter du den albansk-makedonske gutten Mirush som legger ut på den lange reisen fra Kosovo til Oslo for å møte faren - som viser seg å ha alvorlig trøbbel med den albanske mafiaen.

- Andre konsekvenser

Holst er velkjent med far/sønn-konflikter, også hans «Ti kniver i hjertet» spiller på dette temaet. Denne gangen er imidlertid spenningsnivået økt noen hakk, noe du kan se i traileren øverst i saken.

- Jeg ville ikke lage en film om en sønn som har en mor og en far som sliter med tidsklemma, eller om et barn som må reise mellom Trondheim og Oslo for å besøke mamma og pappa. I settingen på Balkan er det en annen kultur som spiller inn, og ting får helt andre konsekvenser, sa Holst til Dagbladet.no da han presenterte filmen på Blått lerret forrige måned.

Filmen har vært spilt inn både i Norge og på Balkan. Holst understreker at dette ikke er en politisk film, men under innspillingen fikk han likevel merke politiske forskjeller:

- Menneskene som bor der har vært utrolig gjestfrie, men har samtidig en skepsis til oss. Mange hadde et dårlig inntrykk av FN, og de føler seg tråkket på av det internasjonale samfunnet som har styrt over Balkan.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer