Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Til Oslo på gospelturné

Bruce Springsteen slipper ny plate denne måneden, og gjester Oslo spektrum i mai.

(Dagbladet.no): Den 56-årige artisten hyller sine røtter i gospel, folk og blues på plata «We Shall Overcome: The Seeger Sessions», som blir sluppet 25. april.


20. mai står Bruce Springsteen på scena i Oslo Spektrum, ifølge hans hjemmeside.

Tradisjonelt

Men det blir ikke alene. På den nye plata har han utvidet sitt E-street band til en 17-manns folktrupp, med instrumenter som banjo, trekkspill og fiolin. «We Shall Overcome: The Seeger Sessions» er Springsteens tolkninger av tradisjonsmusikk fra den amerikanske sangboka.

Blant de tretten låtene finner vi blant annet trad-låter som «Jesse James», historien om rallaren «John Henry» og «Erie Canal». Felles for de fleste er at de er fordums legender, myter og religiøse historier som har overlevd på folkemunne uten noe klart opphav, og blitt en del av den amerikanske rurale kulturarven.

Noen av dem eksisterer i hundrevis av tolkninger og versjoner, festet til bånd av alt fra 30-talls jazzartister, via helter som Johnny Cash og Woody Guthrie, til senere tids artister som U2, Royal Trux og The Pogues.

En av låtene, «Shenandoah», ble i 2002 covret av Sissel Kyrkjebø, på albumet «Sissel».

Trangt

AKUSTISK: Det blir en jordnær aften i Oslo Spektrum 20. mai, når Bruce Springsteen gjør sin første norgeskonsert siden 2003. Denne gangen vil settet bestå av gospel, folk- og bluesklassikere, og forhåpentligvis en og annen Springsteen-hit til glede for fansen. Arkivfoto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
AKUSTISK: Det blir en jordnær aften i Oslo Spektrum 20. mai, når Bruce Springsteen gjør sin første norgeskonsert siden 2003. Denne gangen vil settet bestå av gospel, folk- og bluesklassikere, og forhåpentligvis en og annen Springsteen-hit til glede for fansen. Arkivfoto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet Vis mer

Tittelen «Seeger-sessions» henviser til folksangeren og den politiske aktivisten Pete Seeger, som siden 50-tallet har skrevet, tolket og produsert utallige album med tradisjonsmusikk. I 1998 bidro også Bruce Springsteen på et hyllestalbum til Seeger, med en versjon av låta som nå har gitt tittel til årets utgivelse.

Oslo Spektrum har foreløpig ikke lagt ut noe informasjon om konserten eller salgsstart for billettene. Sist mannen var i Oslo, fylte han uten problemer opp Valle Hovin, så det er ingen grunn til å tro at det blir godt med albuerom i Spektrum 20. mai.

Hva er ditt beste Springsteen-minne? Del din historie i kommentarfeltet!

SIGNERT: Konserten i juni 2003 fikk terningkast fire av Dagbladets anmelder Sven Ove Bakke. Her får journalist Tom Stalsberg signert sin vinylutgave av The River.
FULLT:"The Boss" spilte for 40 000 mennesker sist han var her til lands. Trangt om plassen i Oslo Spektrum, med andre ord.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media