Til potensielle skuespillere

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PRIVATE TEATERSKOLER: I Dagbladet 28.03 kommer Jim Hart ved TITAN teaterskole med en rekke beskyldninger mot meg som forbundsleder av Norsk Skuespillerforbund (NSF). La meg forklare fakta: Norsk Skuespillerforbund stiller krav om skuespillerutdanning på høgskolenivå eller tilsvarende praksis. Godkjenning av høgskoler forvaltes i Norge av NOKUT (Norsk Organ for Kvalitet i Utdanningen). I Norge har vi to godkjente skuespillerutdannelser på høgskolenivå: skuespillerlinjen ved Kunsthøyskolen i Oslo (KhiO) og skuespillerlinjen ved Akademi for scenekunst ved Høgskolen i Østfold. Skoler utenfor Norge må tilsvare disse med hensyn til opptakskrav, nivå og varig-het og utdanningen må ha offentlig eller tilsvar-ende godkjenning i studielandet. Skuespillere uten godkjent høgskoleutdanning kan bli medlem i NSF på grunnlag av praksis. Personer som i tre sammenhengende år forut for søknad om medlemskap har hatt sin hovedinntekt av profesjonelt skuespillerarbeid tas opp som fullt medlem. I tillegg kan styret vurdere å oppta personer som uten forutgående skuespillerutdanning utøver yrket, og som kan dokumentere at de har skuespilleryrket som hovedinntektskilde. NSF er opptatt av å sikre de kunstneriske, juridiske og økonomiske rettighetene og mulighetene til alle profesjonelle skuespillere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer