Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Til Quart så klart!

Se opp for tidenes mest celebre festivaluke på Sørlandet med Massive Attack, Skunk Anansie, Garbage, Robbie Williams og Marilyn Manson som toppnavn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

...og disse kommer ikke

Og da glemte vi vel i farten å nevne at også Blur, The Cardigans, Mercury Rev og Fatboy Slim spiller på Quart-festivalen i Kristiansand mellom 6. og 10. juli. Og har du ikke noe forhold til hipp hopp-veteranene The Roots, Marilyn Mansons engelske bastardsønner Placebo og rapp-poeten Everlas t, ja så er det kanskje på tide å få det. De kommer nemlig til Quart, de også.

I slutten av april offentliggjøres det endelige programmet. Da med til sammen 30 internasjonale navn og rundt 20 norske.

De to norske toppnavnene foreløpig er Kåre & The Cavemen og Big Bang .

Robbie-pepper

Quart-sjef Toffen Gunnufsen var smørblid da han i går presenterte den første delen av årets Quart-program. I typisk Toffen-ånd er han mest fornøyd med de minst kjente navnene han har booket.

- Med sin hybridmusikk er The Beta Band og Delakota navn for framtida. Tidligere House Of Pain-rapper Everlast er også en personlig favoritt.

- Er du forberedt på pepper for å hyre inn en så kommersiell artist som Robbie Williams?

- Vel, jeg er ikke fan personlig. Men Robbie tok rotta på alle med sin konsert på Glastonbury-festivalen i fjor. Dessuten er han jo en av de mest profilerte navnene i 98 og 99.

Fucking gjeld

- Er Quart på vei bort fra den innovative profilen dere har vært kjent for?

- Hvert år det er en avveining mellom de kommersielle og de nye, spennende artistene. Men, jo da, du har sikkert rett. Etter å ha tapt tre millioner fucking spenn på 97-festivalen, er vi veldig fokuserte på å booke navn som publikum vil ha.

Foran årets festival sliter fortsatt Quarten med rundt to millioner kroner i gjeld, men når billettsalget starter i dag håper festivalledelsen at det skal bedre seg sakte men sikkert.