Til seters for å gjøre TV2 fet

Med bind for øynene ble de ledet inn til journalistene, de 12 deltakerne i TV 2s virkelighetssåpe, Farmen. I løpet av høsten blir de kjendiser. En av dem blir millionær.

Ett kobbel av journalister fra dags- og ukepresse logret søndag til lukten av nye kjendiser. De begynte nesten å sikle da de fikk se deltakerlisten. Tenk, et homsepar skal delta!

- Blir det sex på TV?!??!!

- Eh, nei dessverre. Det må i så fall være hvis en kameramann kommer veldig brått på.

Morten Hammarstrøm (19) og Ronny Edvardsen (24) fra Nordland ble raskt plukket ut som mest interessante deltakerne - for pressen. De to møtte hverandre i sommer, og flytter nå sammen - på farmen. Kjempestory!

Men først måtte fotografene få sitt. Morten og Ronny poserte villig og løftet høyballene som TV 2 hadde satt fram.

Mest byfolk

Eller var det halmballer? Ikke godt å vite, for bare to av deltakerne har såpass erfaring med gårdsarbeid at de ser forskjell på høy og halm. Gaute Grøtta Grav (22) fra Isfjorden i Møre og Romsdal er en av dem som gjør det. Han har bodd på fjellgård helt til han var 17. Han har hakket stivfrossent ftr til sauer og hester før, og tror man kan gå lenge uten å vaske seg, før man blir syk, sier han.

- Jeg tror på deg, Gaute, gliser en av TV 2s informatører.

- Hvis jeg må hente deg etter en uke, da blir jeg skuffet, legger TV 2-fyren til.

Aner vi folkets favoritt allerede?

Noe for enhver smak

På samlebånd blir Farmen-deltakerne presentert for pressekorpset. De er svært forskjellige, på alle måter, men TV-vennlig vakre, selvsagt. Iman Reno (23) er «ikke-praktiserende muslimsk» jente fra Libanon og Tønsberg. Hun er redd for dyr og har tatt med seg en kartong sigaretter til fjells. Liv Anne Furmyr (23) fra Ålesund har også tatt med seg sigaretter, og sier hun ikke synes det er så viktig å komme på TV.

Flymekaniker Kjetil Wang Hansen (22) fra Spikkestad lurer på hvordan folk tørket seg bak for hundre år siden, uten toalettpapir. Det finner han snart ut på Farmen.

Skulle det bli for kjedelig på gården, kan country-sangerinnen Marianne Elstad Olsen (34) sikkert muntre opp litt. Cathrine Lund (26) fra Bærum synger også, og hevder hun skal bli skikkelig budeie.

Gøy på landet

Amir Al-Saatay (19) fra Ulefoss ble med i Farmen til kjærestens store fortvilelse. Hun kommer til å savne ham. Savnet blir vel også Hanne Moen (30) fra Kragerø, for hun har aldri vært lenger borte fra de to barna sine enn i to uker. Denne gangen kan det bli 13 uker.

Og som i alle andre virkelighetssåper må det jo være med en mann på minst 50 år, nemlig Roger Skaugerud (50) fra Bærum. Det nye denne gangen er at mannen på 50 ikke blir stemt ut i første episode, for på Farmen skal ikke deltakerne stemme, bare konkurrere. Gårdsrelaterte konkurranser skal det bli, og Roger mener han er fullt på høyde med de andre fysisk.

Tømrer Jarle Pedersen (35) fra Dale i Hordaland gjør seg bemerket med lite høflige svar på journalistenes spørsmål, og innrømmer at jo, han er nok litt «rett fram» og jo, det kan nok bli noen konflikter av det.

Så får vi se om seerne vil se på dette.

Country-sangerinnen Marianne Elstad Olsen tror de vil gjøre det.

- Folk er lei av såpeserier. De vil ha ekte dramatikk, sier hun.

(NTB-Rune Sævik)

HEMMELIG: Deltakerne kom til Oslo Lufthavn med bind foran øynene, for ingen skulle få bli kjent med hverandre før de sto på gårdstunet i Hallingdal.Foto: SCANPIX