Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Til siste spark

Mye slåssing og lite blod, men absolutt med underholdningsverdi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FILM: Under andre verdenskrig klarte en tibetansk buddhistmunk (Chow Yun-Fat) å redde en skriftrull tyskere ville ha tak i fra et kloster. Teksten gir den som leser den makt over hele verden. Siden har munken vært rullens beskytter, men nå har jakten på en arvtaker begynt. Den fører ham til USA og småkjeltringen Kar (Seann William Scott), som har lært seg kampsport ved å se Hongkong-filmer. Sammen må de sørge for at den fryktede tyskeren ikke får tak i teksten. Chow Yun-Fat er Hongkong-filmens store superstjerne, men i tillegg til et utall kampsportfilmer har han også hatt store roller i blant annet «Snikende tiger, skjult drage», og «Kongen og jeg» mot Jodie Foster.

I «Bulletproof Monk» beviser han også innehar et stort komisk potenisale, i tillegg til at han er en dyktig kampsportskuespiller. Regissør Paul Hunter spillefilmdebuterer med denne filmen, han er mest kjent for sine musikkvideoer for folk som Jennifer Lopez, Eminem, Marilyn Manson, Mariah Carey og Will Smith. Han har dessuten laget store reklamekampanjer for blant andre Coca-Cola og Nike.

Han kjappe fortellerstil kler en kampsportfilm godt og samtidig gir han humoren godt spillerom.