Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Til slutt er det ikke noe rart å se på kuker som går inn i hull

Stellan Skarsgård synes det er bra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det mener norgesaktuelle Stellan Skarsgård (62).

Skuespilleren er kjent for å ha et svært avslappet forhold til nakenhet.

Og lar seg på ingen måte opphisse av hysteriet rundt Lars von Triers siste film «Nymphomaniac», som Moland nylig promoterte i Berlin - sammen med norske «Kraftidioten».

Ingen runkefilm - For meg er det ikke sjokkerende i det hele tatt. Jeg er født naken, går naken rundt hjemme, og føler ikke at genitaliene er spesielt interessante - annnet enn når de er i bruk. Da er det kult.

- Men «Nymphomaniac» er ikke en film du runker til. 

- Seksualiteten blir like hverdagslig som å sitte og spise grøt om morgenen. Til slutt er det ikke noe rart å se på kuker som går inn i hull. Det tenker jeg er veldig bra, det er jo ikke så veldig rart egentlig, vi gjør det jo alle sammen.

I VINTERLAND: Stellan Skarsgård bodde nesten to måneder på Beitostølen i fjor vinter, men beskriver seg selv som en innendørsmann. - Jeg går ikke på ski en gang.
I VINTERLAND: Stellan Skarsgård bodde nesten to måneder på Beitostølen i fjor vinter, men beskriver seg selv som en innendørsmann. - Jeg går ikke på ski en gang. Vis mer

- Nesten alle har vel gjort det noen ganger, og som oftest syntes det var hyggelig, sier Stellan Skarsgård til Dagbladet. 

Åttebarnsfar Vi møter ham på Beistostølen der er han er med på festpremieren på Hans Petter Molands film «Kraftidioten». En film som handler mye om forholdet mellom far og sønn.

Selv har Stellan Skarsgård barn fra halvannet år til 37 år.

Skarsgård beskriver Moland som en venn - og som en av verdens beste filmregissører.

Fire filmer har Skarsgård gjort sammen med norske Hans Petter Moland. «Kraftidioten», som hadde premiere denne uka, er den siste i rekka.

Den handler om en brøytebilsjåfør, spilt av Skarsgård, som går helt over styr når en katastrofe rammer.

«Kraftidioten» fikk terningkast 5 av Dagbladets anmelder.

Kjente sønner Fire av Stellans sønner er blitt skuespillere: Alexander (37), kjent fra «True Blood og stjerne i Hollywood, Gustav (33), kjent fra norske «Kon-Tiki», Bill (23) som spilte i «Victoria» og Valter (18) som har spilt i flere svenske filmer.

Stellan Skarsgård ville aldri bodd i Hollywood. Han trives med familien på Søder i Stockholm - sammen med storfamilien.

- Lever du et normalt liv i Stockholm?

- Ja, jeg har bodd lenge på Søder, alle kjenner meg, det er ikke noe rart å se meg med handleposene. Dessuten er svensker så diskret, de kikker litt, så sier de ingenting. I Amerika er det mer «oh, my God!». De har en helt annen attityd.

- Hvordan takler du å være så mye borte fra familien?

KJENTMANN: Den svenske skuespilelren ble etter hvert et vanlig syn på Beitostølen, og syntes det var hyggelig å være tilbake.
KJENTMANN: Den svenske skuespilelren ble etter hvert et vanlig syn på Beitostølen, og syntes det var hyggelig å være tilbake. Vis mer

- Jeg tar dem med - de var med både til Berlin og hit til Beitostølen. Det er jo lett før de begynner på skolen, da må man avtale med lærerne om hjemmeundervisning. For dem kan det jo være kjedelig når jeg jobber 17-18 timer om dagen, så ofte tar jeg med venner også.

- På det meste var vi 43 stykker i en villa i Italia mens jeg filmet der.

- Så er det en fest når du kommer hjem - det er jo kjempehyggelig. Og de fortsetter når jeg går og legger meg, sier Stellan og ler.

Teaterskuespiller Stellan Skarsgård startet sin skuespillerkarriere i teatret, og jobbet i mange år på Dramaten i Stockholm. Nå er det lenge siden han har spilt teater.

- Savner du det?

- Noen ganger. Men det er så lenge siden, at jeg vet ikke om jeg ville klart det i dag. Det kreves en helt annen teknikk enn film, det er hardt arbeid på en helt annen måte. Nei, jeg vet ikke om jeg hadde klart det, sier han.

DEN EKTE BRØYTEBILSJÅFØREN: Her er skuespiller Stellan Skarsgård og hans mentor Odd Arne Rødningen, som lærte ham å kjøre brøytebil til filminnspillingene.
DEN EKTE BRØYTEBILSJÅFØREN: Her er skuespiller Stellan Skarsgård og hans mentor Odd Arne Rødningen, som lærte ham å kjøre brøytebil til filminnspillingene. Vis mer

- Får du mindre prestasjonsangst med åra?

- Nei, det blir bare verre. Hver gang jeg sier ja til en jobb, så får jeg panikk. Det er derfor det er ubetalelig å jobbe med folk man stoler på og føler seg trygg på. Da tør man gjøre feil. Som med Hans Petter og Lars von Trier, sier Stellan Skarsgård.

Hele Norges coronakart