Til Spellemannprisen med klippekort

Oslo-Filharmonien, Truls Mørk og Leif Ove Andsnes er nominert til Spellemannpriser også i år. Hørt det før? Ja, det har du. Orkestret og de to solistene har til sammen vært nominert til hele 35 Spellemannpriser det siste tiåret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den årlige nomineringslista i januar har vært en særdeles forutsigbar begivenhet de siste ti åra for klassen klassisk musikk og samtidsmusikk. Det eneste spennende har vært navnene på selve klassene, de har skiftet hele tida.

Men enkelte ting består: Oslo Filharmoniske Orkester har siden 1990 vært nominert til fjorten priser i de ulike klassene, cellisten Truls Mørk til ni og Leif Ove Andsnes til tolv.

Svært få vil bestride kvaliteten på utgivelsene. Men er den et godt bilde på bredden i toppen av norsk musikkliv? Nei, mener Reidar Mikalsen, som gjennom selskapet Naxos har gitt ut plater i mange år med fremragende norske artister.

Prisen en vits

- De klassiske prisene i Spellemannprisen er blitt en stor vits. Jeg tror at juryen blir blendet av de store stjernene. Og i mange år har det vært jevngode, og noen ganger bedre, kandidater til en pris. Jeg stusset for eksempel på at Oslo-Filharmonien ble nominert med sin Brahms-innspilling i år. Den står langt tilbake for hva orkestret kan på sitt beste.

Norsk Komponistforenings leder Glenn Erik Haugland bare ler når vi forelegger ham statistikken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer