Til topps med prakt

Siden Liv-Christine (19) begynte å skrive dikt på Dagbladet.no, har hun vunnet ni ganger. Møt poeten!

FREKVENT VINNER: Liv-Christine Hoem (19) gjør det igjen, denne gangen med det diktlærer Kristian Rishøi kaller «et praktfullt dikt, med flyt, spenning og skiftninger». Foto: Rune Folkedal, Drammens Tidende
FREKVENT VINNER: Liv-Christine Hoem (19) gjør det igjen, denne gangen med det diktlærer Kristian Rishøi kaller «et praktfullt dikt, med flyt, spenning og skiftninger». Foto: Rune Folkedal, Drammens Tidende Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Liv-Christine Hoem (19) gjør det igjen: Hun blir månedens poet, slik hun har blitt det åtte ganger tidligere. Nå er det diktet «metafysikk» som går helt til topps (les diktet i grå boks til høyre).

— Gratulerer, jeg hadde nær sagt «som vanlig»! Vil du fortelle litt om hva som ligger bak dette diktet?

— Tusen takk, så gøy! Jeg satt oppe sent en kveld, klokken var vel rundt ett eller halv to, og det var nesten ingen biler ute. Det høljet ned, og gatene var fylt med vann. Slik kom inspirasjonen til dette diktet. I det siste har jeg vært veldig fascinert av byliv, mennesket og historiene som finnes i en by. Jeg kan ofte stille spørsmål som: Hvem er det mennesket som sist kikket inn gjennom dette vinduet? Hvor er han på vei? Hva har han gjort? Hvordan lyder historien hans? Slik handler diktet om hvordan alt det som har skjedd før oss fortsatt finnes i vinduer, vegger og brostein. At det som har skjedd aldri blir borte, men ligger gjemt i byens fasader.

Vinduene husker oss— Juryen falt for fargebruken her: først bladene som legger seg i grønt, gult rødt, før vi i neste setning ser bildet av et trafikklys. Elegant! Vil du si litt om hvordan du har arbeidet med det?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer