Til velferdskapitalisten

Det er fint å høre at det ikke er penger som driver dere.

Bjørnar Moxnes     Foto: Torunn Brånå
Bjørnar Moxnes Foto: Torunn BrånåVis mer
Meninger

«Vi bryr oss ikke om verdier. Det er ikke pengene som driver oss, men skapertrangen og tilfredsstillelsen av å få noe til. Det å sette seg mål og deretter nå dem, det gir en helt egen lykkefølelse,» sier eier av Norlandia Care Group, Benn Harald Eidissen, til DN 3. november. Sammen med to venner fra Unge Høyre har han blitt milliardær av å drive kommersielle barnehager betalt av våre skattepenger.

Det er godt å høre at Eidissen ikke bryr seg om verdier. Da har han vel ikke noe imot å innføre utbyttestopp for kommersielle selskaper i velferdssektoren? Det ville sikret oss at hver skattekrone går til velferd i stedet for privat profitt. Eidissens parti Høyre støtter jo en slik regel i skolen: «Vi ønsker ikke at økonomiske motiver skal være drivkraften for dem som etablerer seg i norsk skole», slik Bent Høie har sagt det.

I tillegg ville ikke Eidissen hatt råd til å kjøpe seg Nord-Norges dyreste leilighet, slik han gjorde tidligere i år. Hvilken lettelse for en mann som ikke bryr seg om verdier.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.