<b>- BLIR DØMT: -</b> Vi ser oss nødt til å i hvert fall gjøre et forsøk på å dele denne informasjonen, slik at vi i framtiden kanskje slipper å bli ledd av og dømt av andre, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat
- BLIR DØMT: - Vi ser oss nødt til å i hvert fall gjøre et forsøk på å dele denne informasjonen, slik at vi i framtiden kanskje slipper å bli ledd av og dømt av andre, skriver artikkelforfatteren. Foto: Privat Vis mer

DEBATT

Sykdom hos barn:

Til venner, kjente og ukjente, vær så snill; les og del!

Den vanligste oppfatningen er at vi går med sønnen vår i bånd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Vår sønn sondeernæres kontinuerlig på grunn av sykdom. Han har en slange inn i magesekken, som er koblet til en pumpe med flytende ernæring. Det innebærer at vi voksne hele tiden bærer rundt med en sekk med utstyr, som dere ser på bildet.

Vi opplever ofte å få kommentarer, blikk og at folk peker og ler. Stadig vekk møter vi uvitende og sårende kommentarer.

Den vanligste oppfatningen er at vi går med sønnen vår i bånd. Noen ler av dette og synes det er smart. Andre kommer med nedlatende kommentarer om at vi må få kontroll på barnet vårt i stedet for å ha han i bånd, eller lignende.

Disse tingene får selvfølgelig gutten vår med seg!

Senest i dag på butikken var det en mann som sa til min sønn: Nei, men har de deg i bånd da? Så lo han. Da vi kom i bilen, sa sønnen min at han var trist og ville gråte.

Noen FÅ spør nysgjerrig og interessert om hva dette er. Det setter vi veldig stor pris på, og forklarer velvillig!

Vi er veldig opptatt av vår sønns personvern, og liker ikke å dele for mye om han offentlig, men vi ser oss nødt til å i hvert fall gjøre et forsøk på å dele denne informasjonen, slik at vi i framtiden kanskje slipper å bli ledd av og dømt av andre. Det gjør vondt i hjertet når vi tenker på hva vår lille skatt kanskje føler og tenker om å få slike kommentarer og blikk.

Slangen stikker opp fra t-skjorte/genser, er tapet på skulderen hans, og går inn i en sekk. Den har medisinske koblinger, og hvis man ser etter, er det ikke noe problem å se dette ikke er et tau.

Vær så snill å tenk dere om, før dere kommenter sånn at barn hører det.

Både vi og han setter mye større pris på oppriktig interesserte spørsmål!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer