KOMMENTARER

Til Vincent fra Tom S.

Vincent van Gogh (1853-1890). 2,3 kilo utsøkt brevmasse.

STJERNENATT:  Benny Borg avrundet pressetreffet under lanseringen av «Vincent van Gogh: Å skrive livet» ved å framføre Don McLeans «Vincent». Borg har lest alle kunstnerens brev . Foto: Tom Stalsberg
STJERNENATT: Benny Borg avrundet pressetreffet under lanseringen av «Vincent van Gogh: Å skrive livet» ved å framføre Don McLeans «Vincent». Borg har lest alle kunstnerens brev . Foto: Tom Stalsberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Kjære Vincent: I går var det kaffe og kaker og taler da den endelig utgivelsen på norsk av dine beste brev, som er oversatt og utgitt i en rekke land, ble lansert.

Du vet det godt,det er 265 brev som du sendte - i stor grad til din kjære bror Theo - i perioden 1872 til 1890. I boka er det også 110 originale skisser.

Du var jo en brevskriver av rang, en poet, en filosof, en som malte med ord så presist og så inn til beinet som psykiater Finn Skårderud uttalte det, mannen som vet litt om tomprat og det som i hans profesjon omtales som pyskobabbel. Kanskje det jeg skiver er content tabloid babbel?

Beklager.

Du ville kanskje likt å ha vært sammen med oss ved evighetens port i går? Kanskje ikke, men forresten: Vi i det blått besatte Norge er stort sett opptatt av tall og derfor må jeg belemre deg med å fortelle at boka er på 1040 sider og veier hele 2,3 kilo. Jøss? Ja, det kan vi si, vi som er bosatt i det koselige asylet Noreg under Erna & The Widveys. Gjøkeredet neste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer