Tilbake etter noen vanskelige år

I fjor opplevde TNT's nye vokalist hjertestans. Nå er bandet ute med sitt beste album på lenge.

VELOLJET MOTOR: TNT har funnet tilbake til lyden fra storhetstiden på sitt tolvte album. Foto: Stephen E. Butkus
VELOLJET MOTOR: TNT har funnet tilbake til lyden fra storhetstiden på sitt tolvte album. Foto: Stephen E. Butkus Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Ingen skal beskylde TNT for å ligge på latsiden. Etter at vokalist Tony Harnell takket for seg i 2006, hadde kanskje de fleste lagt ned stridsøksen eller valgt å gjøre kabaretrunder med gamle hits. Dette har aldri vært løsningen for TNT og de siste årene har gjengen vært flittige i arbeidet med å produsere nytt materiale. Resultatet har vært alt fra høydepunkt til feilslåtte syretripper. Bandets forrige slipp, «Atlantis», hører til sistnevnte kategori.  

Pragmatisk «Engine» er derimot TNT i det mer pragmatiske hjørnet. Nykomlingen Tony Mills har for alvor funnet fotfeste og låtmessig er det TNT med store refrenger og gyngende riff, uten de store kunstneriske sidesprangene som gjelder. Dersom man skal kikke bakover i katalogen, er det ikke så fjernt å trekke paralleller til gamle klassikere som «Tell No Tales» og «Knights of the New Thunder». Produksjonen er detaljrik og Ronnie Le Tekrøs utfyllende gitarspill er fokusert og overbevisende.

Fortsatt liv laga «Refugee», «Ship in the Night» og «Someone Else» retter i stor grad opp igjen slagsiden etter forrige seilas, selv om det er noen gliper mellom høydepunktene. «Engine» skaffer neppe TNT nye klubbmedlemmer, men de som allerede er innrullert trenger ikke si opp abonnementet med det første.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer