SKANDALE: Det ble en skadale, men mange trakk også på smilebåndet, da Janet Jackson blottet brystet under Super Bowl-konserten i 2004 sammen med Justin Timberlake. Foto: NTB scanpix
SKANDALE: Det ble en skadale, men mange trakk også på smilebåndet, da Janet Jackson blottet brystet under Super Bowl-konserten i 2004 sammen med Justin Timberlake. Foto: NTB scanpixVis mer

Justin Timberlake

Tilbake etter skandalen med puppestuntet i 2004

Men Janet Jackson er ikke invitert.

Pauseinnslaget på NFLs Super Bowl-kamp i 2004 ble av mange kalt en skandale, spesielt i det puritanske USA.

Nå er Justin Timberlake invitert tilbake - men ikke Janet Jackson, melder Washington Post.

Janet Jackson, som opptrådte sammen med Justin Timberlake, blottet det ene brystet under avslutningen av låta «Rock Your Body».

- Skjer ikke igjen

Det var Timberlake som rev i Jacksons klær, slik at det ene brystet ble blottet. Det ble selvsagt ramaskrik, og tv-selskapet CBS ble ilagt en stor bot, som senere ble trukket.

NFL 2004: Justin Timberlake røstet i kostymet til Janet Jackson, slik at den ene brystet ble blottet. Han er invitert tilbake - ikke henne. Foto: NTB scanpix
NFL 2004: Justin Timberlake røstet i kostymet til Janet Jackson, slik at den ene brystet ble blottet. Han er invitert tilbake - ikke henne. Foto: NTB scanpix Vis mer

I går kunngjorde den amerikanske fotballigaen NFL at Timberlake opptrer i det populære pauseinnslag.

Det skjer søndag 4. februar neste år, opplyser Washington Post.

- Det kommer ikke til å skje denne gangen, sa Timberlake i en video formidlet i NBC-programmet «Sunday Night Football».

Super Bowl x 3

Dette er den tredje gangen superstjernen Timberlake blir invitert til å opptre i pause. Den første gangen var i 2001 sammen med bandet med N'Sync, så i 2004 med Janet Jackson - og nå i 2018 - visstnok alene.

Etter puppestuntet i 2004 ble det forandringer på hvem som fikk opptre i Super Bowl-pausen.

Fra i stor del å gjelde popartister, ble underholdningen omfattet til å gjelde voksne menn og artister som ikke ville finne på et slikt stunt, som Paul McCartney, Rolling Stones, Tom Petty, Bruce Springsteen og The Who.

Janet Jackson ikke invitert

Men for sju år forandre NFL litt på underholdningsprofilen og har siden sluppet til artister som Black-Eyed Peas, Madonna, Beyonce, Bruno Mars, Katy Perry og Lady Gaga - uten at det er blitt noen skandaler.

Etter at det ble kjent at Justin Timerlake er invitert tilbake, men ikke Janet Jackson, er det flere som har reagert.

For det var Jackson som fikk en skrape i karrieren, mens Timerlakes fortsatte å blomstre - selv om han var «medansvarlig» for puppestuntet.

En talsperson for NFLs Super Bowl svarte ikke på Washington Posts forespørsel om kommentar på dette, opplyser avisa.