Tilbake fra glattisen

For ni måneder siden falt Dagsrevyens Nina Owing på skøytebanen og dundret hodet i stålisen. Jobben som Lørdagsrevy-sjef gikk i vasken, og månedene som fulgte har vært et mareritt. Mandag kveld er hun endelig tilbake på TV-skjermen.

Et kappløp med sønnen på glatte skøyter en kald tidlig novemberdag i fjor, ble et dramatisk vendepunkt for Dagsrevyens erfarne reporter og programleder, Nina Owing. Skøytene mistet kontakten med isen, og et bakhodeslag mot moder jord satte NRK-kjendisen ut av spill i månedsvis.

Enhver TV-jobbing var uaktuell, selv om Nina var påtenkt jobben som vert for Lørdagsrevyen allerede fra nyttår, etter Eva Bratholms avgang.

Også på hjemmebane var hverdagen et mareritt.

Sov hele dagen

- Jeg kunne ikke lese eller se på TV. Etter halvannen times enkle gjøremål måtte jeg legge meg ned og sove, sier Nina Owing.

- Mest sårende var det da kjendispressen uanmeldt kom på besøk for å få meg til å fortelle om sykdommen. Det skjedde mens jeg var på det aller dårligste. Da gråt jeg. Jeg tror journalistene fikk sjokk.

- Jeg har tilbrakt noen måneder i pyjamas, smiler hun, og ser endelig svært optimistisk på hverdagen igjen. I år feirer hun tiårsjubileum i NRK. De fire første i Dagsnytt, de seks neste i Dagsrevyen.

Mandag kveld kan du igjen se henne lede Dagsrevyen. Fra 18. september er hun leder for sendingen hun har ventet så lenge på: Lørdagsrevyen.

- En av tingene jeg har lært disse månedene er at jeg aldri mer skal klage over å dra på jobb! Jeg hadde aldri trodd at en hjernerystelse kunne sitte i så lenge. Legene kaller det en hodeskade, og det er unnskyldningen jeg tyr til når jeg glemmer ting på jobben, smiler hun.

- Jeg kan ikke få fullrost mine kollegers omtanke da jeg var syk. For eksempel setter jeg stor pris på de daglige telefonene fra Ingolf Håkon Teigene, som fortalte meg om livet på jobben, om kollegene og om hva som skjer utenfor Marienlyst, forteller hun.

Lørdagsbesøk

Utenfor døra venter nettopp Teigene, som har fått lunsjavtale i messa med en travelt opptatt Nina Owing.

Med Lørdagsrevyen venter cirka en million TV-seere på henne.

- En fin sending, Lørdagsrevyen. Her kan folk treffe en person de har sett i nyhetsstudio hele uka - men nå fra en annen side. Magasindelen er som fjernsynets svar på «Ukeslutt».

Orwing er spent før hun kaster seg utpå glattisen i NRK - og som garantert kommer til å trå varsomt når isen seinere i høst legger seg på bakken utenfor.

<B>ENDELIG TILBAKE:</B> Nina Owing er tilbake i dagsrevystudio og skal være en av programlederne den neste måneden.