Tilbake i bushen

I kveld står Kate Bush på en konsertscene for første gang på 35 år.

I MANESJEN IGJEN: Kate Bush har aldri røpet ordentlig hvorfor hun ikke har gjort en eneste konsert siden mai 1979. Noen har sagt at hun har vært redd for å fly, mens andre påstår at det var på grunn av dødsfallet til en nær venn og medarbeider. I kveld står hun i alle fall på scenen igjen i London. Foto: Stella Pictures
I MANESJEN IGJEN: Kate Bush har aldri røpet ordentlig hvorfor hun ikke har gjort en eneste konsert siden mai 1979. Noen har sagt at hun har vært redd for å fly, mens andre påstår at det var på grunn av dødsfallet til en nær venn og medarbeider. I kveld står hun i alle fall på scenen igjen i London. Foto: Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De britiske avisspaltene har vært preget av én spesiell artist den siste uka.

Deres nasjonalklenodium Kate Bush (56) gjør nemlig sin første konsertopptreden på 35 år når hun i kveld innleder en rekke av 22 opptredener i London.

Bush' første turné som 20-åring i 1979 fristet i flere tiår ikke til gjentagelse, og siden har hun knapt vist seg i offentligheten. Låter som «Wuthering Heights», «Hounds of Love» og «Running Up That Hill (A Deal with God)» har likevel fortsatt å farge og inspirere musikere over hele verden - også i Norge.

- Grunnen til at Kate Bush traff så hardt da hun slo igjennom, var utvilsomt fordi hennes stemme var så original. Hun sang så lyse, eteriske toner at folk ikke trodde sine egne ører. På tross av de kompliserte harmoniføringene i komposisjonene hennes, låt det som som popmusikk. Hennes visuelle uttrykk var veldig vakkert og sterkt, teatralsk og annerledes. Gutta syntes hun var sexy og mange jenter ønsket de var like spennende som henne, sier Benedicte Adrian, kjent blant annet fra Dollie de Luxe, til Dagbladet.

Revet bort

Både kvinner og menn er åpenbart fremdeles interesserte i Kate Bush. 100 000 konsertbilletter ble revet bort på et kvarter da de ble lagt ut for salg i mars, og ifølge The Guardian ligger svartebørsprisen for å få innpass til det som blir regnet som en av nyere musikkhistories største konsertbegivenheter på rundt 10 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer