Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tilbake i Game of Thrones etter et års pause: - Et sjokk for systemet

Isaac Hempstead-Wright har vært Bran Stark nesten halve livet.

NY MENTOR: Isaac Heampstead-Wright (17) har spilt Bran Stark siden første episode av suksesserien «Game of Thrones». I sesong seks får han selskap av en ny mentor, Max von Sydow i rollen som en eventyrlig gammel vismann, kalt «Den treøyde ravnen». Foto: HBO NORDIC
NY MENTOR: Isaac Heampstead-Wright (17) har spilt Bran Stark siden første episode av suksesserien «Game of Thrones». I sesong seks får han selskap av en ny mentor, Max von Sydow i rollen som en eventyrlig gammel vismann, kalt «Den treøyde ravnen». Foto: HBO NORDIC Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet): Når hovedpersonene i «Game of Thrones» forsvinner fra skjermen, er det som regel med et hode mindre eller av andre fatale årsaker. Men når sesong seks av fantasyserien får premiere natt til mandag, får vi et gjensyn med en liten gjeng vi ikke har sett siden 2014.

NB: Hvis du ikke ikke vil vite hva som har skjedd i de siste sesongene av «Game of Thrones», bør du vurdere å slutte å lese nå.

Rar normalitet
Bran Stark og Meera Reed ble rett og slett skrevet ut av hele sesong fem, slik at serien kunne fokusere mer på andre deler av det omfattende universet. Men nå er de tilbake, og Dagbladet møtte skuespillerne Isaac Heamstead-Wright og Ellie Kendrick i London, da de lanserte den nye sesongen for utvalgte medier fra hele verden.

- Det har virkelig vært surrealistisk. Jeg begynte å spille i «Game of Thrones» da jeg var 10, så jeg har vært med på dette nesten halve livet, sier Isaac Heampstead-Wright.

17-åringen fra Kent er blant de yngste faste skuespillerne i den enormt populære fantasyserien, og har spilt Bran helt siden starten.

- Det har blitt en slags rar normalitet i det: Hver sommer drar jeg ut på jordene i Belfast, kler meg ut og later som om jeg lever i en middelalderverden. Innimellom lever jeg et relativt normalt liv. Jeg føler ikke at barndommen min har forsvunnet, forsikrer han de frammøtte journalistene.

Eksamen
Men så fikk han også en liten ferie fra innspillingen på akkurat rett tidspunkt.

- Jeg hadde mange eksamener på skolen det året, så for meg passet det veldig bra, sier han.

- Men det var rart. For første gang kunne jeg være på skolen et helt semester, det var litt av et sjokk for systemet. Men det var fint å få en pause, og enda finere å komme tilbake.

Ellie Kendrick mener avbruddet også sikrer en mer spennende historie.

- Nå kunne vi hoppe over den biten da de kom til hulen og ble kjent med den treøyde ravnen, og heller starte sesongen med Bran som en forandret fyr.

Rar jobb
«Hulen» er altså det mystiske hullet i jorda som Meera og Bran forsvant ned i på slutten av sesong fire, da en gjeng merkelige vesener reddet dem fra en enda merkeligere gjeng monstre, som drepte Meeras bror Jojen. «Den treøyde ravnen» er en gammel vismann, spilt av selveste Max von Sydow, som debuterer i fantasyserien denne sesongen.

- Han spiller en tusen år gammel mektig, vis mann. Og det er litt artig, for det er akkurat det du tenker om Max von Sydow også. Han har en sånn aura av mystikk rundt seg, sier Isaac Hempstead-Wright.

- Ja, stemningen forandrer seg når han kommer inn - da er det ikke noe tull. Du vil ikke bli tatt for å være noe annet enn en som tar jobben sin VELDIG, VELDIG seriøst, sier Kendrick.

Akkurat det er ikke alltid så lett, vedgår hun, med tanke på at Bran og Meeras handlingstråd trolig er den mest speisa delen av fantasyhistorien: Full av overnaturlige hendelser, sære skapninger og spesialeffekter.

- I sesong fire, da vi spilte inn den store kampscenen utenfor hulen, sloss vi med noen tynne menn i grønn lycra med falske plastøkser. Da tenkte jeg: Det er en veldig rar jobb jeg har. Men jeg elsket det også. Du må bare skru av den delen av hjernen, og hengi deg til det, sier hun.

MEERA REED: Ellie Kendrick spiller Meera Reed i «Game of Thrones», her fra sesong tre. Foto: HBO NORDIC
MEERA REED: Ellie Kendrick spiller Meera Reed i «Game of Thrones», her fra sesong tre. Foto: HBO NORDIC Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!