Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tilbake i Paris

PARIS (Dagbladet): Pariserne kikker nysgjerrig inn på Kjell Nupens blå bilder. Det var i denne byen han begynte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Separatutstillingen som åpner i dag er den første i galleriet som særlig vil vise nordiske kunstnere.Ti år er gått siden Kjell Nupen hadde sin siste separatutstilling i Gallerie Ariel i Paris. - Det skal bli morsomt å møte et nytt publikum, sier kunstneren. - Vi kjente hans arbeid, så valget falt naturlig på ham, sier Marie Lund som driver det nye danske galleriet i rue de Turenne i Paris. Utstillingen består stort sett av nye bilder, til salgs for fra 4900 til 26 000 kroner. Nupen har også et trofast publikum i Paris som har fulgt ham fra han deltok på ungdomsbiennalen i 1980-82. Nupen beklager sterkt at Norge ikke har noe kultursenter i Paris.

- Også der har Norge isolert seg i forhold til EU. Det svenske kultursenteret er kjempestort, sier han. Men han liker det danske galleriet, og synes det ligger i et artig strøk, Le Marais, i kolossal utvikling i de siste årene, med en revitalisering av kunsten og stor energi. Det var her han begynte å jobbe i Paris for 20-25 år siden.