Tilbake i rampe- lyset

Marit Larsen var i går tilbake på scenen for første gang siden M2M-bruddet sommeren 2002: Mørkere i håret mørkere i musikken.

- Jeg klarte bare ikke å vente lenger. Jeg har hatt så lyst til å gjøre dette, sa en lettet og stolt Marit Larsen til Dagbladet etter sin første solokonsert.

Venner, venners venner, presse og direktører og andre høye herrer fra de multinasjonale plateselskapenes norskavdelinger fylte opp Oslo-klubben Blå i går kveld.

Der presenterte Marit Larsen seks helt nye sanger: én ved pianoet akkompagnert av cellisten Kaja Pedersen, fire sammen med en hardtrockende trio og et ekstranummer alene med kassegitaren.

- Jeg har hatt en enorm spillelengsel. Det vil si, jeg har hatt enorm scenelengsel. Jeg har jo spilt hele tida, forteller hun.

Ikke-profil

Tidligere M2M-kollega Marion Ravn har vært en ivrig premiereløve, stilt opp som brudemodell og ikke vært redd for å snakke om sine internasjonale soloplaner og millionkontrakten med Atlantic Records. Marit Larsen har ikke bare holdt en lav profil i kjølvannet av M2M-bruddet i juli 2002; hun har ikke holdt noen profil i det hele tatt.

En flittig konsertgjenger har hun vært, men munnen har vært lukket med mer enn sju segl både i forhold til M2M-fortida og soloplaner. I går tok Larsen bladet fra munnen verbalt og musikalsk.

- Du har ikke ønsket å gi din versjon av M2M-bruddet i ettertid?

Ærlige tekster

- Jeg er et veldig kreativt menneske, så jeg får uttrykt mine sterke meninger i sangene mine. Jeg skriver ærlige tekster, hvor jeg refererer til alt mulig. Men jeg prøver alltid å pakke det inn, slik at jeg ikke tråkker for hardt på noen, sier Marit Larsen, som likevel innrømmer at hun kan bli vemodig av å tenke på M2M.

- Det er sånn at hvis jeg plutselig skriver en skikkelig poplåt, så kan jeg bli litt vemodig. Men det er ikke så mye å si om det. Det er fortida.

«Poison Passion» og «Pearl» var de to første sangene hun spilte på konserten i går.

- De andre titlene får du ikke, jeg har ikke engang meldt inn disse sangene til TONO!

Plate på gang

Noe av tida borte fra rampelyset har hun brukt til å ta igjen tapte studier. I januar gjennomførte hun sine avsluttende eksamener på videregående.

- Da måtte jeg ha to ukers spilleisolasjon. Jeg har skrevet på disse sangene siden sommeren i fjor, forteller hun.

- Du har vært veldig opptatt av Joni Mitchell i lang tid. Er det noen andre artister som har ledet deg inn på det sporet du er nå?

- Jeg ble frelst på PJ Harvey på en musikkfestival i Belgia i fjor høst. Hun har en skikkelig nerve som artist. Jeg lærer meg å spille elgitar, men er ikke god nok ennå.

- Når får vi høre fra deg igjen?

- Det blir når plata kommer. Det er en prosess i gang. I hjemmestudioet mitt står rec-knappen alltid på, sier en smørblid Marit Larsen.

COMEBACK: Marit Larsen hadde ikke stått på scenen siden 18. juli 2002 - tidenes siste M2M-konsert - da hun presenterte nye sanger på Blå i Oslo i går.