TILBAKE PÅ TV: Maria Arredondo trakk seg tilbake etter deltakelsen i Melodi Grand Prix i 2010. Nå skal hun delta i «Stjernekamp» på NRK.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TILBAKE PÅ TV: Maria Arredondo trakk seg tilbake etter deltakelsen i Melodi Grand Prix i 2010. Nå skal hun delta i «Stjernekamp» på NRK. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Maria Arredondo deltar i «Stjernekamp»:

Tilbake i rampelyset: - Skal jeg utsette meg selv for dette?

Maria Arredondo (32) blir en av deltakerne i «Stjernekamp».

OSLO (Dagbladet): Onsdag ble årets «Stjernekamp»-finalister offentliggjort. Det har etter hvert blitt et velkjent konsept: Ti mer eller mindre kjente artister skal utfordre seg selv i ulike sjangere, før det til slutt står igjen én vinner.

Blant de kommende deltakerne finner vi Maria Arredondo (32), som preget norske hitlister og radiostasjoner gjennom hele 2000-tallet.

DELTAR: Onsdag ble alle deltakere i årets utgave av «Stjernekamp» på NRK annonsert. Fra venstre: Chris Holsten, Heine Totland, Maria Arredondo, Ole Børud, Ulrikke Brandstorp, Alexander Pavelich, Samantha Gurah, Dag Ingebrigtsen, Hilde Louise Asbjørnsen og Ella Marie Hætta Isaksen.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
DELTAR: Onsdag ble alle deltakere i årets utgave av «Stjernekamp» på NRK annonsert. Fra venstre: Chris Holsten, Heine Totland, Maria Arredondo, Ole Børud, Ulrikke Brandstorp, Alexander Pavelich, Samantha Gurah, Dag Ingebrigtsen, Hilde Louise Asbjørnsen og Ella Marie Hætta Isaksen. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Jeg har faktisk ikke blitt spurt før, men jeg ble spurt i år, og det er veldig gøy. Jeg var litt usikker i starten. Jeg tenkte «Å, guri. Skal jeg utsette meg selv for dette?», sier hun til Dagbladet, før hun fortsetter:

- Men etter hvert som jeg har begynt å se på de forskjellige sjangerne, så har jeg begynt å glede meg.

Øvde seg foran sønnen

Programmet begynner på tv-skjermen den siste helgen i august. Det er spesielt én sjanger som hun frykter: hiphop.

- Jeg føler meg så lite kul. Det spørs om jeg ikke må kontakte noen kollegaer og høre om de kan gi meg noen gode råd. Det er kanskje det jeg gruer meg mest til. Bortsett fra det, så gleder jeg meg bare. Jeg håper at jeg får hvert med på så mange sjangere som mulig.

- Jeg rappet litt for sønnen min. Det gikk ikke så bra. Han skratter hver gang, sier Arredondo lattermildt.

PREK: Kåre Magnus Bergh snakker med Maria Arredondo under et pressetreff på Marienlyst.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
PREK: Kåre Magnus Bergh snakker med Maria Arredondo under et pressetreff på Marienlyst. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Ble mamma på julaften

Maria Arredondo er en artist som er spesielt travel i juletider, da kirkekonsertene er mange. I fjor ble adventstida helt annerledes. Hun ble nemlig mamma for første gang. På julaften.

Den lille julaften kjente Arredondo at «noe var rart».

- Jeg var ikke helt klar for det, for det passet ikke helt med planene mine. Jeg holdt fortsatt på med julegaver. Da vannet gikk tenkte jeg «Søren og, dette klarer jeg ikke holde igjen!». Moren min tvang meg ned på sykehuset: «Du må ned!», sier hun og etterligner mora.

- Det var helt himmelsk. Det var ingen folk på sykehuset siden alle hadde dratt hjem på juleferie. Vi syntes at det var helt nydelig. Det var en fin opplevelse.

- Helt tullete

Arredondo giftet seg med Torstein Sødal i 2015. «Burning»-sangeren beskriver det å bli mamma for første gang som «stort» og «helt tullete».

- Det er virkelig det beste jeg har opplevd. Det er ny hverdag. Spesielt nå som han har blitt litt større og vi får mer kontakt.

Sønnen har fått navnet Elijah. Det var et navn som han først fikk sju uker etter at han ble født.

- Det sto mellom Elijah og Theodor. Vi klarte ikke å bestemme oss. Til slutt måtte vi trekke lodd. Vi trakk Theodor to ganger, og så ble det Elijah. Jeg klarte ikke å glemme det navnet, forklarer sangeren.

Terningkast to

I 2013 kom hennes foreløpig siste album, «Heime nå». Albumet ble mottatt med få prikker på terningen.

Det ble trillet en treer i Dagbladet. I VG fikk hun terningkast to.

Deretter har det vært stille på albumfronten. Arredondo forklarer at det ikke har en sammenheng med anmeldelsene, som hun for øvrig ikke skal ha lest.

- Den plata var så personlig. Da hadde jeg vært borte en stund, og tekstene handlet om mine opplevelser de siste åra. Jeg hadde jobbet tett med tekstforfattere, og jeg var så utrolig stolt av denne plata. Den var så nærme meg, sier hun og fortsetter:

- Jeg kjente at jeg ikke kunne forholde meg til anmeldelse, siden jeg var så fornøyd med plata. Og så er det sånn at smaken er som baken. Tidligere har jeg distansert meg fint fra det som har blitt skrevet, men det gjorde jeg ikke da. Jeg har faktisk ikke lest de anmeldelsene.

- SPENNENDE: - Det er klart at nå beveger jeg meg litt tilbake i rampelyset. Det blir spennende det, sier Maria Arredondo til Dagbladet.

Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
- SPENNENDE: - Det er klart at nå beveger jeg meg litt tilbake i rampelyset. Det blir spennende det, sier Maria Arredondo til Dagbladet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Tilbake i rampelyset

Etter deltakelsen i Melodi Grand Prix i 2010, flyktet Arrodondo fra musikkbransjen. Hun har tidligere snakket om tre etterfølgende år med «depresjon, selvransakelse og samlivsbrudd».

De siste åra, etter utgivelsen i 2013, har popartisten holdt på en mindre offentlig profil. Derimot har karrieren vært aktiv med opp mot 100 konserter årlig

- Det kan godt hende at det er et comeback i rampelyset .Det som er litt vittig er at, ja, det var mitt siste album, men jeg har aldri hatt så mye å gjøre som jeg har hatt de siste åra. Vi har spilt mellom 80 og 100 konserter i året.

- Det er klart at nå beveger jeg meg litt tilbake i rampelyset. Det blir spennende det, erkjenner Arredondo.