Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Louis C.K.

Tilbake i rampelyset etter metoo-«soning»

- Et lite år er ikke nok.

COMEBACK: Ikke alle er like fornøud med at komiker Louis C.K. er tilbake på scenen et snaut år etter at han ble tatt med buksene ned i kjølvannet av metoo. Foto: NTB scanpix
COMEBACK: Ikke alle er like fornøud med at komiker Louis C.K. er tilbake på scenen et snaut år etter at han ble tatt med buksene ned i kjølvannet av metoo. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er gått ni måneder siden den kjente komikeren ble anklaget for en rekke upassende seksuelle handlinger og oppførsel overfor kvinner.

Totalt fem kvinner beskylder 50-åringen for seksuell trakassering, hvor flere av dem sto fram med navn og bilde.

Krøp til korset

Komikeren skal blant annet ha kledd seg naken og begynt å onanere foran kvinner. Etter å ha blitt presset fra skanse til skanse, innrømmet han upassende handlinger overfor de fem kvinnene som anklaget ham.

Da sa han blant annet dette, som ble gjengitt i en rekke medier:

- Jeg har kjent på anger. Jeg kommer ikke til å tilgi meg selv for noe av dette. Jeg har påført familien min, vennene mine, barna mine og deres mor mye smerte. I løpet av hele min karriere har jeg sagt akkurat det jeg har ønsket. Jeg vil nå ta et steg tilbake og bruke tida framover på å lytte, uttalte han da.

Overraskende comeback

Søndag kveld gjorde han et uventet og overraskende comeback på Comedy Cellar i New York. Dermed er perioden han sa han skulle «lytte og tenke over sine handlinger», over.

Eieren av komiscenen tar C.K. i forsvar.

- Jeg forstår at enkelte kan bli opprørt og lei seg for at C.K. er tilbake. Men det kan ikke være en dom på ubestemt tid, selv om han gjorde noe galt, sier Noam Dworman, eier av Comedy Cellar til New York Times.

For tidlig

En rekke medier skriver om comebacket, og reaksjonene på det. Og mange mener at det kommer altfor raskt.

- Jeg holder fremdeles på med samme sjampoflaske som da han ble avslørt, skriver en kvinne på sosiale medier.

- Et lite år er ikke nok for en maktperson som onanerer foran kvinner, skriver en annen.

Al Martin, eier av to andre komiklubber i New York, sier at han ville tatt C. K. tilbake nå.

- Det han gjorde var feil, som far til tre døtre. Han ble ydmyket i mange folks øyne. Jeg mener han har betalt en ganske høy pris, sier Al Martin til The Star.

- Han er ikke offer i saken

Komiker Josh Wolf støtter kollegaen og sier i en tweet:

- Hvis du ikke liker det, vil jeg foreslå at du ikke kommer til showet hans.

I The Guardian skriver kommentator Arwa Mahdawi at alle fortjener en ny sjanse, men stiller seg kritisk til hans snarlige comeback:

- Vi må minne oss selv om at C.K. ikke er offeret i denne saken, skriver Mahdawi .

BLIR PENISUNDERØKT: Ricky Gervais gjennomfører intime undersøkelser når han medvirker i «Louie» som legen Ben. Video: Louis ck / Louie Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!