Anmeldelse: BigBang - «Glory Chord»

Tilbake med et big bang!

BigBang ventet seks år på å følge opp mesterverket «The Oslo Bowl».

PERSONLIG: BigBang-albumet «Glory Chord», som slippes i dag, er svært personlig for frontmann Øystein Greni (t.h.). Trioen består ellers - som vanlig - av Olaf Olsen (t.v.) og Nikolai Hægsle. Foto: Julien Alary
PERSONLIG: BigBang-albumet «Glory Chord», som slippes i dag, er svært personlig for frontmann Øystein Greni (t.h.). Trioen består ellers - som vanlig - av Olaf Olsen (t.v.) og Nikolai Hægsle. Foto: Julien Alary Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ALBUM: Har du savnet BigBang? Var du klar over at det er seks år siden forrige album, kritikerroste «The Oslo Bowl» i 2013 - av denne anmelder karakterisert som «BigBangs mest fullendte og modne album»? Det er BigBangs «Exile On Main Street», et album det er nesten umulig å toppe. Likevel ypper trioen seg her, med et album som høres ut som tre musikere som er glade for endelig å jobbe sammen igjen. For å minne om fortida har trioen også endelig lansert konsertfilmen «Play Louder», som har ligget på vent i ti år. Den kan blant annet ses på NRK.no.

Revitalisert

Øystein Greni har i mellomtida gitt ut soloalbumet «Pop Noir» (2017) under navnet Greni, også det til gode kritikker. Nå er trioen, som fortsatt teller Olaf Olsen (trommer) og Nikolai Hængsle (bass) i tillegg til Greni, tilbake - revitalisert, men absolutt til å kjenne igjen. Og - bandet viste at også konsertformen er på god vei da de spilte gjennom albumet under en intimkonsert på Salt i Oslo onsdag.

Soulpreg

California-vibbene fra «The Oslo Bowl» er til stede her også, men de får selskap av et umiskjennelig soulpreg på åpningen «Bells».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer