Tilbake med høy harry- faktor

TRONDHEIM (Dagbladet): D.D.E.-gutta er ikke sure på LO, selv om streiken skaper trøbbel for lanseringen av cd-en «Jippi». De satser på at 80000 streikende vil styrke kampånden ved å kose seg med den nye plata.

Planen var å lansere D.D.E.s sjuende cd førstkommende torsdag, men den dagen er det mange aviser som ikke kommer ut på grunn av streiken. Derfor måtte lanseringen i all hast framskyndes til i går.

- Det gjør ikke oss noe. Det er helt greit at de streiker, bare vi fortsatt får gå på jobb. Og plata er glimrende medisin mot alle former for streikefrustrasjoner, sier Namsos-rockerne.

De er forsiktige med å uttale seg om selve konflikten, etter å ha tilbrakt de siste tre månedene i studio. Men trommisen kaster seg utpå:

- Jeg forstår at folk blir provosert over ledere som kjører rundt i fine biler og tar ut store utbytter, sier Eskil Brøndbo.

Partyplate

Ingen sure miner overfor de mange streikende, altså, og heller ikke noe slett spill på den nye cd-en, skal vi tro plateselskapet Norske Gram.

- Her framstår D.D.E. som det partybandet vi ønsker de skal være, etter et mellomspill med juleplata, sier en fornøyd direktør Gunnar Hordvik.

Det er en karakteristikk de sju bandmedlemmene - kledd i nytt sølvglinsende sceneantrekk - kan si seg enige i.

- Plata er kanskje hakket sprekere enn tidligere utgivelser, og med det nye sceneantrekket er vi iallfall partykledd!

Referanser

Den nye plata er en musikalsk rundreise gjennom de siste 20- 30 årene. Her er mange referanser til musikk de selv liker å høre på, som Beatles, Chicago, Bob Dylan, Bruce Springsteen. Den som leter skal også greie å finne ei linje fra den tidligere Namsos-storheten Prudence.

- Platetittelen «Jippi» er kanskje beregnet på kommende salgstall?

- Gjerne det, gliser vokalisten Bjarne Brøndbo.

- Men vi sier jippi til mye, vi. Jippi, vi gir ut ny plate! Jippi, vi skal på turné!

Turnéstarten finner sted i Stjørdal 16. mai. Så drar D.D.E. landet rundt, fra Harstad til Kristiansand, helt fram til 9. september.

kjell-ivar.myhr@dagbladet.no