Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tilbake med satire og sånn

For ett år siden uttalte Anne-Kat. Hærland (27) at hun var grundig lei av tv. I morgen er hun tilbake. Sammen med Knut Nærum og Jon Almaas skal hun de åtte neste fredagene stille spørsmål ved nyhetsuka i «Nytt på nytt». Satire fordekt som spørreprogram.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun ble kulthelt etter «Direkte Lykke», og fortsatte med «Bombay Surprise» og «Absolutt». Men med unntak av gjesteopptredener i «Kanonball», har hun holdt seg borte fra skjermen et snaut år. Hærland fikk absolutt nok.

- Jeg lagde 117 sendinger på 20 måneder, mange av dem på direkten, og fikk ikke gjort noe annet. Deilig å få tid til venner og kino og sånn. Sunt å få et års pause, sier hun.

Morsom igjen

Hærland innrømmer at hun ikke var flink nok til å si nei, og har tidligere beskrevet rollen som revolverjournalist i «Absolutt» som en tabbe.

- Det var ikke nødvendigvis intervjuene som var dårlige, men det ble feil kontekst. Nå er det morsomt å være morsom igjen, sier Hærland, som vakte oppsikt med sin utradisjonelle, småfrekke form. Til og med svenskene misunte oss tv-damer som Hærland og Synnøve Svabø.

- Blir det vanskelig å komme tilbake etter en sånn popularitet?

- Populariteten sto ikke i samsvar med seertallene, svarer hun tørt.

Kjendisgjester

- Det var ingen belastning, men det var rart. Jeg fikk sommerfugler i magen av det, innrømmer hun.

Hun er absolutt klar over at hun nå kan gå på trynet.

- Jeg risikerer jo å falle og slå meg på knærne.

Hun får i så fall hjelp til fallet av Nærum og Almaas, tidligere henholdsvis tekstforfatter i «Egentlig» og «Hallo i uken» og producer i «Krakk» og «Go'elg». Almaas har dessuten en ikke helt ueffen bakgrunn som programleder i den superkorte spørreleken «Hvor på kroppen er vi nå?» i «Direkte sexy».

Almaas sitter med svarene i «Nytt på nytt», mens Hærland og Nærum og to kjendisgjester skal leke med den siste ukas nyheter fra tv og aviser.

- Men «Mandagsklubben» på fredag blir det ikke?

- Nei. Ikke fordi vi misliker «Mandagsklubben», men fordi det er to forskjellige programmer.

Vi skal lage satire under dekke av å kalle det et spørreprogram.

- For mange vil det være ukas eneste og viktigste nyhetsprogram, slår Almaas fast.

TILBAKE: Anne Kat Hærland er tilbake etter et snaut års pause -denne gang sammen med Jon Almaas (t.v.) og Knut Nærum.