Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tilbake med supersuksess

Kåre Conradi og Øystein Røger er tilbake med «Stones in His Pockets»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «Stones in His Pockets» har så langt blitt sett av 50 000 nordmenn. Tirsdag er det nypremière på stykket der Øystein Røger og Kåre Conradi spiller til sammen 18 roller - uten både kostymeskift og rekvisitter.

- Denne forestillingen betyr noe helt spesielt for meg, sier Conradi, som gleder seg til å spille «Stones in His Pockets» igjen.

Det er snart fem år siden han spilte stykket for første gang, norgespremièren var på Torshovteateret 6. november 2001.

Stykket er så langt teatrets største suksess noen sinne, og populariteten førte det til Nationaltheatrets amfi- og sågar hovedscene. Røger og Conradi har også reist på Riksteatret-turné med forestillingen, og til våren reiser de to ut på ny norgesturné - og da i egen regi.

Urteater

Stykket handler om de to irene Charlie og Jake som når et Hollywood-filmsett kommer til bygda for å spille inn film, melder seg som statister.

Stykket inneholder til sammen 18 karakterer, og Conradi og Røger spiller alle sammen uten hjelp fra scenografi eller rekvisitter.

- For en skuespiller finnes det ingen morsommere måte å jobbe på, sier Røger.

GJENTAR IRSK TEATERSUKSESS: Øystein Røger (til venstre) og Kåre Conradi som Charlie og Jake, to irer som får prøve seg i Hollywood-film. Foto: TARAN MANAGEMENT
GJENTAR IRSK TEATERSUKSESS: Øystein Røger (til venstre) og Kåre Conradi som Charlie og Jake, to irer som får prøve seg i Hollywood-film. Foto: TARAN MANAGEMENT Vis mer

Det var han som skaffet de norske rettighetene i 2000.

- Jeg lette blant frigrupper og etablerte teatre i mange land. Slik fant jeg «Stones in His Pockets» før det kom til Londons West End, og snappet rettighetene, forteller han.

Guinness-drømmer

Øyvind Berg fikk jobben med å oversette «Stones in His Pockets», som er skrevet av den nordirske forfatteren og dramatikeren Marie Jones. Det hadde tiårsjubileum i august i år og har siden blitt spilt over hele verden.

Det er opprinnelig skrevet for pubscener og Kåre Conradi mener stykket finner tilbake til røttene på Chat Noir.

- Den uformelle stemningen på Chat Noir kler stykket godt. Her kan man nyte en Guinness under forestillingen og drømme seg til Irland, sier Conradi.

«Stones in His Pockets» er oversatt av Øyvind Berg, og regien er ved Svein Sturla Hungnes.

MØTER PUBLIKUM: Øystein Røger (til venstre) kommer rett fra Bulgaria der han har spilt «TanGhost». I morgen har han nypremière på «Stones in His Pockets» i Oslo sammen med Kåre Conradi.
MØTER PUBLIKUM: Øystein Røger (til venstre) kommer rett fra Bulgaria der han har spilt «TanGhost». I morgen har han nypremière på «Stones in His Pockets» i Oslo sammen med Kåre Conradi.