Anmeldelse: Neil Young - «Colorado»

Tilbake på rett spor

Løfter seg på første album med Crazy Horse på sju år.

SAMMEN IGJEN: Neil Young har slått seg sammen med backingbandet Crazy Horse for første gang på sju år. Resultatet er ujevnt, men det er også mye å glede seg over. Foto: AFP / NTB Scanpix
SAMMEN IGJEN: Neil Young har slått seg sammen med backingbandet Crazy Horse for første gang på sju år. Resultatet er ujevnt, men det er også mye å glede seg over. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Neil Young (73) har gitt ut så mye «rart» de siste åra at det også av den grunn er uvanlig spennende å sjekke ut hva som er det neste fra den kanten. Når «Colorado» attpåtil er første album med Crazy Horse siden «Psychedelic Pill» for på sju år siden, er det en ekstra grunn til å stoppe opp og lytte.

Bunnmål

For - om vi ser bort fra en flott konsert på Stavernfestivalen for tre år siden, er det lenge siden denne anmelder har funnet noe å juble for fra den kanadiske eksentrikeren. «Earth» (2016) var sånn passe interessant, og det kan jo ikke bli dårligere enn slagordalbumet «Peace Trail» (2016).

«The Visitor» (2017) var et skritt i riktig retning, sjøl om det er et ujevnt album. Det er også «Colorado», men det har absolutt sine gode sider - og spesielt når tempoet dras ned.

Crazy Horse

Etter flere plater og turneer med blant andre Willie Nelsons to yngste sønner, Micah og Lukas Nelson og sistnevntes band Promise of the Real, er musikerne fra hine hårde tilbake: Billy Talbot på bass og Ralph Molina på trommer, mens Neil sjøl spiller gitar, piano, munnspill og vibrafon. Nils Lofgren (gitar, piano) var dessuten innom Crazy Horse et lite «øyeblikk» og bidrar her på et Young-album for første gang på nesten 50 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer