Tilbake på skjermen

Janet Jackson gjør comeback på amerikanske tv-skjermer. På direkten.

(Dagbladet.no): Da Janet Jackson skapte storm og moralsk panikk i USA med sin ekshibisjonistiske brystvisning under Super Bowl-finalen, ble hun fjernet fra alle planlagte tv-opptredener. I dag ble det klart at hun får sjansen på det amerikanske frokost-showet «Good Morning America» på ABC.

Men for å forsikre seg om at amerikanerne ikke får morgenkaffen i halsen, blir det en fem sekunders forsinkelse i den direktesendte fjernsynssendingen, skriver nyhetsbyrået AFP.

- I tråd med nettverkets policy på liveopptredener på dagtid, tar vi i bruk en kort forsinkelse i sendingen, sier en talsmann for ABC til Variety.

Sensur

Men ikke alle i kanalen synes det er en god ide å forsinke signalene ut fra studio. En ikke navngitt kilde mener det pågaår en heksejakt på alle former for underholdning som kan støte seere. En heksejakt som ifølge den samme kilden USA ikke har sett maken til siden senator Joseph McCarthy saumfarte USA på jakt etter mulige kommunister på 50-tallet.

- På et eller annet tidspunkt er vi nødt til å huske at vi har ytringsfrihet i dette landet, sier kilden til Variety, og mener samtidig at det er på tide at Janet opptrer på amerikansk fjernsyn igjen.

MÅ IKKE GJENTA SEG: Ingen tar sjansen på at Janet Jackson holder puppen i brystholderen lenger. Derfor blir det en forsinkelse på direktesendingen hun skal opptre i 31. mars.